ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ  — (MEMO) Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη διάρκεια της νύχτας από μια Ισραηλινή αεροπορική επίθεση F16 στην ανατολική περιοχή της πόλης της Ράφα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

  — Η εφημερίδα AlQuds ανέφερε, ότι η επίθεση ανέβασε τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων μέσα στις τελευταίες 24 ώρες σε εννέα, μετά από τους δύο Παλαιστίνιους, που σκοτώθηκαν από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην ΑλBureej, τον προσφυγικό καταυλισμό στη μέση της Λωρίδας της Γάζας την Κυριακή.

  — Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ashraf AlQidra ανέφερε, ότι αρκετοί πολίτες έχουν τραυματιστεί σε μια σειρά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε όλη την Λωρίδα της Γάζας.

  — Λίγα λεπτά πριν, ένας ρεπόρτερ της MEMO στη Γάζα γράψει την ανταπόκριση αυτή, μια ρουκέτα από F16 στόχευσε σε ακάλυπτους χώρους, στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Αρκετά περιστατικά ελαφρύτερων τραυματισμών αναφέρθηκαν επίσης. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο σπίτι του, καθώς και άλλα σπίτια στην περιοχή-στόχο.

  — Ισραηλινά αεροπλάνα συνεχίζουν να πετούν και εξακολουθούν να βρυχόνται στον ουρανό της Γάζας και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας φοβούνται τα χειρότερα από τις ισραηλινές επιθέσεις.


  — Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι επτά Παλαιστίνιοι από αυτούς που σκοτώθηκαν εν μία νυκτί, ήταν ενεργά μέλη της και ετοιμάζονταν να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη Ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

   —  Μεγάλος αριθμός των ισραηλινών δυνάμεων, εξοπλισμένοι με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, έχουν κινητοποιηθεί κατά μήκος των συνόρων της ΑΟΠΛΗΣ Παλαιστινιακής Γάζας από τους Ισραηλινούς φασίστες.

  — Την Κυριακή, το Ισραήλ έκλεισε την μοναδική εμπορική διέλευση για τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία στο παρελθόν ήταν μερικώς ανοιχτά, και διέταξε τους αλιείς της Γάζας να παραμείνουν εντός τριών ναυτικών μιλίων αντί για έξι.

  — Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού τους Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν απειλήσει, ότι θα πραγματοποιήσουν μια μαζική στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, δήθεν για να σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών, και αυτό έρχεται, σαν επακόλουθο, της απαίτησης που έχουν πολλοί Ισραηλινοί, και ζητούν την αύξηση της συλλογικής τιμωρίας και κατοχής των Παλαιστινίων, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία τριών ισραηλινών εποίκων.

  — Μαχητές της Γάζας δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να εκτοξεύουν ρουκέτες αν το Ισραήλ σταματήσει τις καθημερινές αεροπορικές επιδρομές του, και διακόψει την στρατιωτική επίθεση κατά της Δυτικής Όχθης και σταματήσει την οκταετή πολιορκία της Γάζας.

Πηγή: Middle East Monitor

ΠΗΓΗ: intifada-palestine.com

Απόδοση:  Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση