— Στο “πεδίο μαχών” δοκιμάστηκε το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 με δυνατότητες αναχαίτησης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Το σύστημα S-500, το νέο ρωσικό υπερόπλο, έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεπερνά τις δυνατότητες του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 Triumf.
Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του νέου υπερόπλου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουνίου στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass.

   — H πλήρης διάθεση του νέου πυραυλικού συστήματος και η αντικατάσταση όλων των S-400 αλλά και των S-300  έχει προγραμματιστεί για το 2020.  Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς S-500 είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να χτυπήσουν ταυτόχρονα έως και δέκα βαλλιστικούς στόχους-  που πετούν με υπερηχητική ταχύτητα έως και επτά χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δυσκολεύοντας ακόμα και τα ιπτάμενα ραντάρ AWACS.
  — Η δημιουργία σύγχρονων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροδιαστημικής άμυνας, την οποία έχει αναλάβει  η κοινοπραξία Almaz-Antey, είναι ένας σύνθετος στόχος που απαιτεί σοβαρές σχεδιαστικές καινοτομίες και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δυναμικού των εγκαταστάσεων παραγωγής.

ΠΗΓΗ:  Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Απάντηση