ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: Κωλοπετινίτσα 1 – Γερμανία 7

9 Ιουλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΑΡΑΚΑΝΑ  — Δίκαια συντριβή της Κωλοπετινίτσας, χθες βράδυ, μέσα στην έδρα της, με 7-1 από τη Γερμανία.

  — Από τη μια πλευρά η Βραζιλία ξανακατέβηκε χώμα, όπως είχε δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια, από τα οποία, παρά το σκατοποδόσφαιρο που έπαιζε και ντρόπιαζε το παρελθόν της, προκρινόταν συμπτωματικά και με το ζόρι.

  — Από την άλλη η Γερμανία, είχε δείξει κάποια θετικά στοιχεία με σκαμπανεβάσματα στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά προκρινόταν εύκολα, και χθες έτρεξε και έπαιξε όπως έπρεπε, για να επιβληθεί και επιβλήθηκε δίκαια, σε βάρος μιας ομαδούλας. Αυτό ήταν για φέτος το παιχνίδι της Βραζιλίας, είτε έπαιζε είτε είχε ρεπό ο Νεϊμάρ και το σέντερμπάκ. Ευτυχώς που δεν έφαγαν 10…. Από την αρχή του μουντιαλικού τουρνουά, η Βραζιλία δεν έδειξε τίποτα. Η ήττα από τη Γερμανία, για όποιον έχει κλωτσήσει τόπι στο παρελθόν, πρέπει να θεωρείτο δεδομένη, άσχετα αν η ευρύτητα του σκορ με 7 γκολ φαντάζει απίστευτη. Υπήρχε εμφανής διαφορά δυναμικότητας πολύ πριν ξεκινήσει το χθεσινό παιχνίδι.

  — Έκπληξη θα είχαμε, μόνο αν νικούσε η κωλοπετινίτσα, έστω και με μισό γκολ….. Αυτό που θα πρέπει να αναρωτιόμαστε είναι, το αν είναι δυνατόν, αυτούς τους παίκτες που κατέβασε στο μουντιάλ η Βραζιλίας, είναι οι καλύτεροι…. Αν συμβαίνει αυτό, η Βραζιλία θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να συνέλθει. Μακάρι να είχε καλύτερη ομάδα η Βραζιλία, αλλά αυτή την εποχή δεν έχει, παρά ένα σύνολο μετριοτήτων σε πολλά κομμάτια.

Απάντηση