ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ -ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ -17Ν  — Δυστυχώς, σαν μονοπρόσωπο και ερασιτεχνικό μπλογκ, δεν έχω τη πολυτέλεια να βλέπω ή να μαθαίνω τα πάντα από τη πρώτη στιγμή. Όταν όμως, έστω και ετεροχρονισμένα, βλέπω κάτι, που αξίζει να διαβάσετε, το ανεβάζω.

  — Η είδηση προ μηνός ακριβώς, για το δημόσιο φτύσιμο (για άλλη μια φορά) του πρώην μέλους της ΕΟ17 ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ, κατά του πρώην μέλους της ΕΟ17Ν ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, άξιζε να το είχα προλάβει, για πολλούς λόγους.  Σχολιάζω στο τέλος, μετά το ανέβασμα των δύο σχετικών αναρτήσεων του ΟΛΥΜΠΙΑ:

  1.–  Ο Τζωρτζάτος καρφώνει Κουφοντίνα για …πράκτορα της CIA!

  — Δημοσιεύθηκε από onpolitika στις  14  Ιουνίου
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των μελών της «17 Νοέμβρη» με το νέο δριμύ κατηγορώ, που εξαπολύει ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό Βασίλης Τζωρτζάτος κατά της ηγετικής ομάδας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ειδικά κατά του επιχειρησιακού αρχηγού της, Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε στις αρχές του χρόνου από τις φυλακές και έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος.
— Σε εκτενές κείμενο που δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία», ο Β. Τζωρτζάτος επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης, μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.
— Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα για τις αμοιβές των τρομοκρατών και φρόντισε μόνο να σβηστούν τα ίχνη που υπήρχαν για να απαλλαγούν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ισχυρίζεται ότι αυτά που λέει και γράφει είναι… υπαγορευμένα από την αμερικανική υπηρεσία CIA.
— Επίσης, ο κρατούμενος τρομοκράτης, ο οποίος έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα Κουφοντίνα – Ξηρού στις φυλακές, όπου είναι σε επαφή μόνον με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση, υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».
— Ο Β. Τζωρτζάτος πρόσφατα και με αφορμή το βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό ο Δ. Κουφοντίνα είχε αποκαλύψει ότι ο εκτελεστής της «17 Ν» βιαζόταν να γίνει το χτύπημα της οργάνωσης κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, επειδή ήθελε να πάει διακοπές, γεγονός που στοίχισε τη ζωή του ανυποψίαστου νεαρού Θάνου Αξαρλιάν.
— Στο κείμενο του, ο Τζωρτζάκος επανέρχεται στο βιβλίο του Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι περιέχει πολλά ψέμματα που στόχο έχουν να τον κάνουν «ήρωα», ενώ διηγείται σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό ένα αυτοτραυματισμό του αρχιεκτελεστή της «17Ν», τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα… μάχης με την Αστυνομία.
Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής Τζωρτζάτου που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» είναι τα ακόλουθα:
“Αυτός που πήγε στο σπίτι (Σ.Σ στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ’ αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους…”
“Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρυσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα”…

  2.– Βασίλης Τζωρτζάτος: Προσκυνημένος ο Κουφοντίνας – όλη η συνεντευξη φωτιά.

Δημοσιεύθηκε από olympia spyr στις 14 Ιουνίου

Στα στοιχεία που έκαψαν τους συντρόφους του στην τρομοκρατική οργάνωση αναφέρθηκε ο Βασίλης Τζωρτζάτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.
“Αυτός που πήγε στο σπίτι το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ’ αδειάσει αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους. Τα έφερε είτε από κάποια προσωπική του κρύπτη όπου τα φύλαγε είτε του τα έδωσαν κάποιοι για να τα τοποθετήσει εκεί.
Τα μόνα στοιχεία που φρόντισε να εξαλείψει με τη χλωρίνη είναι σε μερικά όπλα γιατί φοβόταν την ύπαρξη DNA που ενδεχόμενα ανήκε σε στενό του πρόσωπο”, αναφέρει μεταξύ άλλων, δείχνοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς αφήνει σαφείς αιχμές για προδοσία, λέγοντας πως το κάστρο της 17Ν έπεσε από μέσα και πως κάποιος “είχε ήδη έρθει σε επαφή με αυτούς με τους οποίους έκανε συμφωνία μεταγενέστερα και του είχαν διαμηνύσει ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας είναι να βρεθούν στοιχεία και τεκμήρια. Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα.”
Στη συνέχεια της επιστολής του επιτίθεται στο Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας τα εξής:
“Στη δευτεροβάθμια Δίκη, ενώ όλων των κατηγορούμενων οι ποινές μειώθηκαν, η δική μου έμεινε αμετάβλητη. Την τελευταία μέρα της Δίκης το 2007 με φώναξε ο μακαρίτης σήμερα συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής Αλ. Κατσαντώνης και μου είπε, παρουσία ορισμένων άλλων συνηγόρων:
Ελα εδώ βρε. Με τον Κουφοντίνα πήγες και τα ‘βαλες; Σου ‘κανε μεγάλη ζημιά. Είναι σαν να τα ‘βαλες με την εξουσία”! Το καλοκαίρι του 2009, μετά από ένα άρθρο μου στον Τύπο, ήρθε στη φυλακή να με συναντήσει ο τότε εισαγγελέας για την Τρομοκρατία. Μου είπε:
“Ξέρω ότι δεν θα μου πεις τίποτα. Αλλά για λόγους τυπικούς όφειλα να έρθω. Να ξέρεις ότι με δυο θα ‘θελα να συζητήσω. Με τον Σάββα και με τον Γιωτόπουλο”. Του λέω: “Με τον Κουφοντίνα δεν θέλεις;” Απάντησε:
Τι να τον κάνω αυτόν; Αυτός έχει υπογράψει συμφωνίες”.
Σύμφωνα με το μέλος της 17Ν, το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα ανάλογες στρατολογίες μελών της ηγεσίας του IRA.
“Μία απ’αυτές είναι του Ντένις Ντόναλτσον, με επαναστατικό λόγο κι αυτός. Ηταν αγωνιστής, αντάρτης ,κολλητός του Μπόμπι Σαντς, ιστορικού στελέχους του IRA που πέθανε μετά από απεργία πείνας το ’81. Στη δεκαετία του ’80 στρατολογήθηκε από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες ως έμμισθος πράκτορας. Παρέμεινε στην ηγεσία του IRA και στη συνέχεια του Σιν Φέιν, δίπλα στον Τζέρι Ανταμς για πάνω από 20 χρόνια χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς. Ως το 2005, οπότε αποκαλύφθηκε και εκδιώχθηκε.
Η συμφωνία έγινε το αργότερο τον Αύγουστο του 2002, πριν παραδοθεί. Έγινε τουλάχιστον με τη CIA, το FBI, τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και την ΕΥΠ .
Η ανάληψη της ευθύνης δεν περιορίζεται στη Δίκη αλλά προεκτείνεται χρονικά και μετά απ’ αυτήν. Επιτρέπει στη CIA να μιλάει σήμερα ως 17Ν μέσα απ’ τη φωνή του, υπαγορεύοντάς του ό,τι επιθυμούν. Το θεωρούν σημαντικό για τον έλεγχο τής μετά τη 17Ν «τρομοκρατίας» στη χώρα, μαζί με κάποιες άλλες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ -ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ -17Ν1.– Οι “νεοεπαναστάτες” δηλαδή όσοι επιλέγουν την ένοπλη πάλη, μετά τις εξαρθρώσεις ΕΟ17Ν και ΕΛΑ, αξίζει να μελετήσουν προσεκτικά, τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς αυτών των οργανώσεων, έως και τη στιγμή έναρξης των συλλήψεων, οι οποίες και στις δύο περιπτώσεις ήσαν επακόλουθα τυχαίων και απρόβλεπτων γεγονότων και όχι ικανοτήτων των διωκτικών και ανακριτικών αρχών. Στη περίπτωση της ΕΟ17Ν είχαμε την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού και τον τραυματισμό του, στη δε περίπτωση του ΕΛΑ (που φαινόταν και παροπλισμένος) είχαμε την εκδίκηση ….γκόμενας!!!!!!

2.– Οι “νεοεπαναστάτες” θα πρέπει να είναι ηλίθιοι, αν δίνουν οποιαδήποτε βαρύτητα, σε οτιδήποτε αποδίδεται σε πρώην μέλη αυτών των εξαρθρωμένων εργανώσεων, αλλά και μεταγενέστερων, διότι τα μέλη τους έχασαν το ουσιαστικό πλεονέκτημα της κάλυψης – απόκρυψης – μυστικότητας. Επίσης, συνεντεύξεις, άρθρα και βιβλία μελών, οργανώσεων ένοπλης πάλης, που εκδίδονται ενώ τα μέλη αυτά, εκτίουν ποινές φυλάκισης, δεν έχουν καμία πρακτική ή ιστορική αξία.

3.– Πλούσια σε διδάγματα, είναι όμως, οποιεσδήποτε διαμάχες ξεσπούν μεταξύ μελών ένοπλων (επαναστατικών ή τρομοκρατικών αν προτιμάτε ομάδων) μετά τις συλλήψεις και τις επακόλουθες καταδίκες, διότι μέσα από αυτές μαθαίνει κάθε ενδιαφερόμενος και μη, τις αδυναμίες, τις προδοσίες αλλά και την εκμετάλλευση μελών των οργανώσεων αυτών, από άλλα μέλη.

4.– Στη περίπτωση των πρώην μελών της ΕΟ17Ν, οι σχέσεις Τζωρτζάτου με Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου με Κουφοντίνα, μετετράπηκαν σε σχέση μίσους και σιχαμάρας, από τη πρώτη στιγμή των συλλήψεων, οι οποίες είχαν συμβεί, σαν παράδοση συστημμένων επιστολών. Ο κραυγαλέος τρόπος εξάρθρωσης της ΕΟ17Ν, είχε σαν αποτέλεσμα, το κόψιμο των μελών σε 2 (ίσως και σε 3) κομμάτια, εκ των οποίων οι “αντικουφοντινικοί” σέρνουν τα εξ αμάξης κατά της ομάδας Κουφοντίνα – Ξηρών.

5.– Δεν ήταν αναγκαίο το χαπάκωμα του τραυματία Σάββα Ξηρού, από τη CIA και την ΕΥΠ, για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Υπήρχαν αδύναμοι κρίκοι (έστω και μη μέλη, όπως η οικογένεια Ξηρών συνολικά και το παιδί της Σωτηροπούλου που φημολογήθηκε και ως παιδί του Κουφοντίνα) αλλά και πιθανά μέλη (Αγγελική Σωτηροπούλου – Αλίθια Ρομέρο Κορτές) δια των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες μπορούσαν να παίξουν άνετο πλέον παιχνίδι άγριων εκβιασμών, για να πετύχουν τους στόχους τους. Βεβαίως και έχουν βάση οι υποψίες – βεβαιότητες, των μισών μελών της ΕΟ17Ν, κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα. Το να είναι συμφωνημένο επτασφράγιστο μυστικό η δομή η συγκρότηση και η λειτουργία της οργάνωσης μεταξύ των μελών της, και να εμφανίζεται και να παραδίδεται ο Κουφοντίνας στο φινάλε, μετά τις εκπληκτικά ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ, για “να αναλάβει την ευθύνη της δράσης της ΕΟ17Ν” κόντρα στη με σφοδρότητα εκδηλούμενη ΑΝΤΙΘΕΤΗ βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, λέει πολλά.

6.– Ακόμα ένα πρόσφατο φαιδρό που παρατήρησα, με τις εξωτερικεύσεις της βουλήσεως του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι ότι αναγκάσθηκε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, που με τη ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ δήλωσε… συνεχιστής μιας εξαρθρωμένης με περίεργες μεθόδους ΕΟ17Ν…. ΑΜΕΣΩΣ μετα απο 2-3 μήνες, εμφανίζεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της ΕΟ17Ν, με το βιβλίο του “ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!!!!!!”

Από εκεί και πέρα, αυτοί που υπήρξαν μέσα στην ΕΟ17Ν, ξέρουν περισσότερα από τον καθένα μας και καλά κάνουν και ξεσπούν, γιατί η αποκαλυπτόμενη αλήθεια, θα βοηθήσει τους επόμενους, να γίνουν….. καλύτεροι και σωστότεροι επαναστάτες….

Απάντηση