Ένοχος και στο Εφετείο ο Παπαγεωργόπουλος

14 Ιουλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 1  — Ένοχος κατά πλειοψηφία 3-2 για συνεργία σε υπεξαίρεση κρίθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος απλής συνεργίας, ενώ ο Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση όπως πρωτόδικα αλλά αθώος για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος ομόφωνα.

  — Ένοχοι για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν και οι δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, κ. Γκόλα και κ. Γκαϊτατζή.

  — Ο συνήγορος του κ. Σαξώνη ζήτησε να αναγνωριστεί το πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση του κ. Παπαγεωργόπουλου. 

  — Όταν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης άκουσε την απόφαση δήλωσε προς την έδρα, σύμφωνα με το seleo.gr: Είναι λάθος κ. πρόεδρε! Φοβόμασταν οτι τα ισόβια θα δημιουργούσαν περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο εντολέας μου Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιμένει στην αθωότητα του. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν οτι με την αυστηρότητα αναβαθμίζεται ο θεσμός και ικανοποιείται το κοινό αίσθημα. Πιστεύω ότι είναι λανθασμενη αποψη» τόνισε ο δικηγόρος του.

  — Αυτή την ώρα, αναμένεται η απόφαση για τις ποινές των κατηγορούμενων.
Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν πολίτες που δεν χωρούσαν στην αίθουσα αρνούνταν να φύγουν.
Ένοχος κατά πλειοψηφία 3-2 για συνεργία σε υπεξαίρεση κρίθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ:  hellasforce.com

Αναρτήθηκε από ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση