δυσφημιση λονδινου  — Το χιούμορ είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα για να χτυπάμε μια οποιαδήποτε χούντα, αφενός γιατί γελοιοποιεί τη χούντα και αφετέρου τονόνει το ηθικό των καταπιεσμένων και τους ξεθαρεύει, ώστε να παρακινηθούν, για την ανατροπή των γελοίων χουντικών.

  — Όταν όμως η σάτυρα, πέφτει… αμαχητί σε χέρια χαζών ή απατεώνων, που αντικαθιστούν τη καυστική σάτυρα με ψεύδος, τοτε αργά ή γρήγορα, η σάτυρα χάνει τον στόχο της, γελοιοποιείται και γελοιοπειεί όλους όσους παρασέρνονται στο ψεύδος, προς όφελος της χούντας, που επωφελείται για να εμφανίζεται… αδικημένη!!!!!!

  — Η ιστοσελίδα http://www.jodigraphics.net/?p=2566  είχε στις 12 Μαΐου 2014, τη παρακάτω (έξυπνη κατά την άποψή μου) ιδέα:

  — Ποιος αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό;

  — Δείτε τις εικόνες και τα στατιστικά στο τέλος σε μεγάλη ανάλυση

  — Επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για τη γνησιότητα των παραπάνω φωτογραφιών, ήταν παραπάνω από σαφές ότι πρόκειται για φωτομοντάζ.

  — Προσοχή: Τα στοιχεία είναι αληθινά, απλά δεν έχουν αναρτηθεί ποτέ σε καμία στάση στο Λονδίνο, ούτε και πουθενά αλλού.
   — Ακόμα… γιατί ποιος ξέρει τι γίνεται στο μέλλον ;

  — Κι΄ ενώ υπάρχει αυτή η σαφέστατη προειδοποίηση, κλέβει το χιούμορ η ιστοσελίδα http://bankingnews.gr/bank-insider/item/152685  και το εμφανίζει με τη σοβαροφάνειά του, ως γεγονός που συνέβη στο… Λονδίνο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΗΓΗ!!!! Από εκεί και πέρα, όσοι δεν γνώριζαν την αρχική χιουμοριστική ανάρτηση, παγιδεύονται από το bankingnews.gr και αναπαράγουν τη “δυσφήμιση του Λονδίνου” που αποκαλυπτόμενη σταδιακά, “δικαιώνει” εν τέλει τη συμπεριφορά της αδίστακτης χούντας……

Απάντηση