Ελληνικός δορυφόρος στο διάστημα, μέσω ….NASA

14 Ιουλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ  — Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εκτόξευση δορυφόρου που φέρει τη σφραγίδα Ελλήνων επιστημόνων.

  — Ο δορυφόρος Λ-Sat (Hellenic Satellite), o οποίος δημιουργήθηκε από Έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Μεσσήνιο Περικλή Παπαδόπουλο, εκτοξεύτηκε χθες το βράδυ από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

  — Σύμφωνα με τη NASA, o ελληνικός δορυφόρος «πετάει» με τον πύραυλο Antares, ο οποίος μεταφέρει το σκάφος Cygnus με επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Cygnus αναμένεται να φθάσει στον ISS στις 16 Ιουλίου.

  — Όπως σημειώνεται, στόχος του δορυφόρου είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό γραφένιο όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς.

  — Τον Λ-sat τον σχεδίασε και τον κατασκεύασε η διεθνής ελληνική επιστημονική/φοιτητική ομάδα που φέρει την ονομασία «Lambda Team», με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, και η οποία στην ιστοσελίδα της προβάλλει το σλόγκαν «Ελληνικά μυαλά σε δράση» («Greek Minds at Work»)

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ - ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ  — Τον Λ-sat σχεδίασε και κατασκεύασε η διεθνής ελληνική επιστημονική/φοιτητική ομάδα που φέρει την ονομασία «Lambda Team»

  — Όπως υπογράμμισε ο δρ Παπαδόπουλος, καθηγητής αεροδιαστημικής μηχανικής του πολιτειακού πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια, η ομάδα Lambda προωθεί και αναδεικνύει αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες.

Δείτε το video της εκτόξευσης:

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Απάντηση