Νεοφιλελεύθεροι “σύντροφοι” και καπιταλισμός-καζίνο!!!

18 Ιουλίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΧΑΕΔΟΥΒΕΛΗΣ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2000 ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ  —Δηλώσεις κ. Γκίκα Χαρδούβελη, συμβούλου(“συντρόφου”) του Κ. Σημίτη ….στον κ. Χ. Α. Παπαδημητρίου 

  — («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 23  Ιουλ. 2000.) –  (Μέρος 2)

  — Ο συντονισμός μεταξύ των οικονομικών παικτών, σε μια ελεύθερη οικονομία  γίνεται από τον μηχανισμό της αγοράς …..μέσω του ανταγωνισμού που αναπτύσσεται  ….και σημείωσε:  “οι κεφαλαιούχοι είναι αυτοί που αντιπαθούν τις αλλαγές, γιατί ανατρέπουν ισορροπίες και απαιτούν από τους ίδιους εντονότερη προσπάθεια για να προσαρμοστούν σε μια ανοικτή οικονομία με αμεσότερο και εντονότερο ανταγωνισμό”.

  1. — Κε ΧΑΡΔΟΎΒΕΛΗ,  ….ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΣΤΕ  ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΔΉΛΩΣΗΣ-ΘΈΣΗΣ ΣΑΣ-  ….”ΠΕΊΤΕ” ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΏΛΗΣΗ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΎΧΟΥΣ ΙΔΙΏΤΕΣ ….ΟΙ ΚΎΡΙΟΊ ΑΥΤΟΊ “ΑΝΤΙΠΑΘΟΎΝ -ΌΠΩΣ ΛΈΤΕ- ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ” ….ΣΥΝΕΠΏΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΌΜΕΝΑ ΠΕΡΊ ΜΕΊΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΉΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΉΣ ΜΟΝΆΔΑΣ ΠΡΟΣ ΌΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ ….ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΈΩΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΆ” !!!!

  — Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα είστε συνεπής με τις δηλώσεις σας (και μάλιστα στον αξιότιμο κ. Χ. Α. Παπαδημητρίουοπότε και οι πολίτες αυτής της χώρας ….θα δικαιούνται να σας κρίνουν και θα επισημαίνουν:   

 Ἢ λάλει ὡς φρονεῖς ἢ φρόνει ὡς λαλεῖς “  …. Υπουργέ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Απάντηση