ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ 1   — Δημοσιεύθηκε από onpolitika

  — «Η Δύση δεν πρέπει να βιαστεί να κατηγορήσει τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους», σημειώνει το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας προειδοποίησε σήμερα τη Δύση να αποφύγει να βιαστεί να εμπλέξει τη Ρωσία στην κατάρριψη του αεροπλάνου των Malaysia Airlines που συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, όμως πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη για αυτή την «απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια».

  — Ηγέτες από όλο τον κόσμο ζήτησαν να διεξαχθεί διεθνής έρευνα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 με 298 επιβαίνοντες, ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ουάσινγκτον υποπτεύεται ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που έριξαν οι αυτονομιστές αντάρτες.

  — Το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε στην αγγλική του υπηρεσία ότι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και άλλες δυτικές χώρες βιάστηκαν να καταλήξουν σε συμπεράσματα αποδίδοντας στους αντάρτες την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου και κατηγορώντας τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τη βία.

  — «Η κατηγορία είναι προφανώς βιαστική, καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι δεν γνωρίζουν προς το παρόν ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ενώ την ίδια ώρα καταδίκασαν τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας», μετέδωσε το Νέα Κίνα.

  — Το πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα προς το παρόν είναι η συνεργασία «ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι, αν υπάρχουν».

«Αν το αεροπλάνο αποδειχθεί ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο, οι δράστες θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη παρά τα κίνητρά τους και τις δικαιολογίες, καθώς πρόκειται για μια απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια».

  — Νωρίτερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε το σοκ του και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβαινόντων, σε ανακοίνωση που ανέβασε στον ιστότοπό του.

Αναρτήθηκε από olympia.gr

Απάντηση