ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ 1  — Σε ευθεία επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου προχωρά ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή όσα απάντησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – Κεντροαριστερά στην ερώτηση που κατέθεσε για το διπλωματικό επεισόδιο που δημιούργησε στην Κύπρο.

   — Ο Νικήτας Κακλαμάνης τον κατηγορεί ότι παίζει μικροκομματικά παιχνίδια εκθέτοντας τον Πρωθυπουργό και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.
   — Τέλος κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με τις πράξεις του «το ελληνικό ΥΠΕΞ επενέβη απροκάλυπτα σε ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος, με στόχο να «αποκτήσει» άλλοθι για τις τελευταίες του αποφάσεις στο Κυπριακό».

   — Διαβάστε όλη την δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη:

   — «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι «μικροί κύκλοι» που απεργάζονται συνεργασίες της ΝΔ και διαφόρων «εκδοχών της ακροδεξιάς» δεν είναι φυσικά ένας πολιτικός με την ιστορία, την εμπειρία και τη δημοκρατική συνέπεια του ερωτώντος βουλευτή. Είναι προφανές πως μία τέτοια επισήμανση, σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, μόνο ως περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί. Φυσικά ότι άλλοι κύκλοι απεργάζονται και σενάρια συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ αλλά και διαφόρων εκδοχών της αριστεράς, αυτό γιατί δεν το αναφέρει το ΥΠΕΞ; Η ουσία όμως παραμένει: ο πρωθυπουργός της χώρας γνώριζε την πρωτοβουλία της επίδοσης ρηματικής διακοίνωσης στην Λευκωσία ή όχι;

   — Στην ουσία εμπλακήκατε σε ένα «μικροκομματικό» παιχνίδι στην Κύπρο, θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αθήνας στα μάτια του Κυπριακού ελληνισμού λαμβάνοντας καταφανέστατα θέση υπέρ της μίας πλευράς, ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ επενέβη απροκάλυπτα σε ένα άλλο ανεξάρτητο κράτος, με στόχο να «αποκτήσει» άλλοθι για τις τελευταίες του αποφάσεις στο Κυπριακό.

Αυτό θεωρείται υπεύθυνη εθνική πολιτική; Με τις αναφορές για τη στάση και τις ενέργειες ή μη-ενέργειες σε διάφορα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ουσιαστικά αφήνετε έκθετο τον πρωθυπουργό, ενώ «νίπτετε τας χείρας σας» για τις δικές σας ευθύνες.

Εάν όλα αυτά δεν συνιστούν μικροκομματικές επιλογές σε θέματα ασφαλείας ολοκλήρου του έθνους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημά τους…» …
Πηγή:tribune.gr

Απάντηση