ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ 2  — Τα Ουκρανικά στρατεύματα έχουν χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις απαγορευμένα εμπρηστικά όπλα και βόμβες διασποράς φωσφόρου εναντίον της πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων πόλεων, πράξεις που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο που ρυθμίζει τους κανόνες διεξαγωγής θεμιτού πολέμου, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

   — Η κατηγορία ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή από τον Υποστράτηγο Viktor Poznikhir, ο οποίος είναι αναπληρωτής διοικητής του επικεφαλής του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Νωρίτερα κάποιες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι τα πυρομαχικά, τα οποία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον μη στρατιωτικών στόχων, χρησιμοποιήθηκαν στην ανατολική Ουκρανία από τα στρατεύματα του Κιέβου στην επίθεσή τους, εναντίον ένοπλων ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ   — Σύμφωνα με το ρώσικο γενικό επιτελείο, ο ρωσικός στρατός είναι βέβαιος, ότι μια σειρά από τέτοιες επιθέσεις, πραγματοποιήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν πυρά πυροβολικού με εμπρηστικά βλήματα, στις 12 Ιουνίου στο Slavyansk, στις 24 Ιουνίου και 29 Ιουνίου στο Semyonovka και στις 7 Ιουλίου στην Lisichansk. Υπήρχαν επίσης αεροπορικές επιδρομές με εμπρηστικές βόμβες στις 21 Ιουνίου στην Slavyansk και Kramatorsk και στις 23 Ιουλίου στο Ντόνετσκ και με πολυδιασπώμενα βλήματα, στις 24 Ιουνίου στο Semyonovka.

“Έχουμε επαρκείς αποδείξεις ότι εναντίον των πόλεων και των χωριών (των Ρώσων) της Ουκρανίας αναφέρθηκε, χρήση πυρομαχικών με βάση το φώσφορο”, δήλωσε ο Poznikhir. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το χαρακτηριστικό ήταν, η γρήγορη πολυδιασπορά των βλημάτων που εκρύγνηνταν πριν πέσουν στο έδαφος, σκορπώντας μικρότερα βλήματα στον αέρα και αναφέρθηκαν τεράστιες πυρκαγιές στο έδαφος, αποδεικνύοντας ότι τα βλήματα αυτά δεν ήταν φωτοβολίδες.

Τα στοιχεία πίσω από την εκτίμηση του υπουργείου περιλαμβάνει τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι τραυματισμοί που υπέστησαν τα θύματα των επιθέσεων και των μέσων ενημέρωσης από την Ουκρανία, είπε ο Ρώσος στρατηγός….. …. …. …. ….  …. ….

ΠΗΓΗ:  http://rt.com/news/175572-ukraine-phosphorous-cluster-evidence/

Απόδοση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση