ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 1  — ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

  — Μέσα στη νύχτα και φρουρούμενοι από την αστυνομία, οι εργαζόμενοι στη Βουδαπέστη έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στο Μνημείο της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής της Ουγγαρίας του 1944, το οποίο σχεδιάστηκε για να τιμήσει την μνήμη όλων των θυμάτων του πολέμου.

   — Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι εργαζόμενοι άρχισαν να προσθέτουν τα στοιχεία του αυτοκρατορικού αετού της Γερμανίας που πέφτει προς τα κάτω και του αρχάγγελου Γαβριήλ, που συμβολίζει την Ουγγαρία, στο μνημείο.

   — Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που αξίζουν μνημόσυνο ως θύματα του πολέμου.

   — Το μνημείο έχει επικριθεί ευρέως από εβραϊκές οργανώσεις που το βλέπουν ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Viktor Orban να υποβαθμίσει τον ρόλο των Ούγγρων στο Ολοκαύτωμα, προβάλλοντας αντιρρήσεις σχετικά με την απεικόνιση της Ουγγαρίας ως θύμα των Ναζί, δεδομένου ότι ήταν εκείνο τον καιρό σύμμαχος της Γερμανίας. Η κυβέρνηση τονίζει ότι τόσο οι Εβραίοι όσο και οι μη Εβραίοι υπέφεραν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 2«Το Μνημείο θα χρησιμεύσει για να καθαρίσει την ευθύνη της ουγγρικής κυβέρνησης εκείνης της εποχής», δήλωσε ο Andras Heisler, πρόεδρος της Mazsihisz, της ομάδας που εκπροσωπεί τις ουγγρο-εβραϊκές κοινότητες.

   — Ο Heisler είπε ότι οι Ούγγροι συμμετείχαν επίσης στις μαζικές δολοφονίες των Εβραίων της Ουγγαρίας πριν από 70 χρόνια και ότι κάθε μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος πρέπει να αντικατοπτρίζει το γεγονός αυτό.

Το μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται απέναντι από ένα μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του κομμουνισμού. Ο Heisler είπε ότι αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει μια ψευδή σύγκριση μεταξύ του Ολοκαυτώματος και της κομμουνιστικής καταπίεσης.

Περίπου εκατό Εβραίοι και υποστηρικτές τους, καθώς και ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στο μνημείο στις πρώτες πρωινές ώρες για να διαμαρτυρηθούν για την ολοκλήρωση του μνημείου και δεσμεύθηκαν ότι αν έρθουν στην εξουσία θα το κατεδαφίσουν, ενώ στη συνέχεια, πέταξαν στο μνημείο αυγά.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συνασπισμού Φέρεντς Γκιούρτσανι εξέδωσε επίσης μια δήλωση καταδικάζοντας το μνημείο και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παραποίηση της ιστορίας και του Ολοκαυτώματος».

ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 3   — Τον Μάιο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán απέστειλε επιστολή σε τριάντα Αμερικανοεβραίους βουλευτές και γερουσιαστές για να τους εξηγήσει ότι το Μνημείο αποτίει φόρο τιμής στην απώλεια της ελευθερίας μας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Νωρίτερα, Αμερικανο-Εβραίοι ηγέτες είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το σχέδιο του μνημείου.

   — Ο πρωθυπουργός έγραψε ότι το μνημείο δεν είναι ένα μνημείο του Ολοκαυτώματος – προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη πολλά μνημεία του Ολοκαυτώματος στην Ουγγαρία. Αλλά το Μνημείο της Κατοχής είναι ένα εθνικό μνημείο, που θυμίζει σε όλους μας ότι πρέπει να αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη όλων των θυμάτων του πολέμου και να θυμόμαστε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και τις τραγικές συνέπειές της που έχει προκαλέσει τόσο πόνο σε ολόκληρο το έθνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση επεσήμαναν ότι η οργή και το μίσος των συγκεντρωμένων ταραχοποιών ξέσπασαν πάνω στον Αρχάγγελο Γαβριήλ που συμβολικά εκπροσωπεί το ουγγρικό έθνος και όχι πάνω στον αυτοκρατορικό αετό που εκπροσωπεί το ναζισμό. Οι φανατικοί πέταξαν στον Αρχάγγελο αυγά και άφησαν ανέγγιχτο τον αετό, εκφράζοντας έτσι το παράλογο μίσος τους προς το ουγγρικό έθνος.  ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΝΑΖΙΣΜΟΥ 4

https://www.youtube.com/watch?v=r-8QCeO_kn0

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αναρτήθηκε από http://www.simerini.net/2014/07/blog-post_36.html

Απάντηση