Η Βολιβία κηρύσσει το Ισραήλ κράτος-τρομοκράτη!!!!!!

1 Αυγούστου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
Έβο Μοράλες  -  Πρόεδρος Βολιβίας  — Η Βολιβία ανακάλεσε σήμερα Τετάρτη τη συμφωνία θεωρήσεων βίζας με το Ισραήλ -μια συμφωνία που επέτρεπε στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς βίζα, στη Βολιβία από το 1972- ενέργεια που ο πρόεδρος Μοράλες δήλωσε ότι σημαίνει πως η Βολιβία κηρύσσει το Ισραήλ κράτος-τρομοκράτη.
  — Την ενέργεια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες κατά τη συνομιλία του με εκπαιδευτικούς στην Κοτσαμπάμπα. «Σημαίνει», δήλωσε, «με άλλα λόγια ότι κηρύσσουμε (το Ισραήλ) κράτος-τρομοκράτη».
  — Η Βολιβία είχε διαρρήξει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 2009 εξαιτίας της προηγούμενης επιχείρησής του στη Γάζα. Στα μέσα Ιουλίου, ο Μοράλες υπέβαλε αίτημα στον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να προσάγει το Ισραήλ για «εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».
  — Ο Μοράλες δήλωσε ότι η επίθεση στη Γάζα δείχνει «ότι το Ισραήλ δεν είναι εγγυητής των αρχών του σεβασμού της ζωής και των στοιχειωδών κανόνων που διέπουν την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη της διεθνούς μας κοινότητας».
  Αναρτήθηκε από ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ

Απάντηση