ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  — ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ

  — «Όχι στο ξεπούλημα των «θησαυρών» της Εύβοιας και της πατρίδας μας»

  — Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κεντρικής Εύβοιας διαμαρτυρηθήκαμε σήμερα στο Μπούρτζι Χαλκίδας ενάντια στην σχεδιαζόμενη πώληση της παραλίας του. Δηλώσαμε την πλήρη αντίθεσή μας ως Κίνημα στην εκποίηση του εθνικού πλούτου χωρίς κανένα σχεδιασμό ανάπτυξης, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων και υμετέρων.

  — Η οικονομική ύφεση που βιώνουμε δε θα αντιμετωπιστεί με πωλήσεις, αλλά με επενδύσεις που θα έχουν ως βάση ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε τομείς όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός που αποτελούν τη ναυαρχίδα της οικονομίας της Χώρας μας, αλλά και ο πρωτογενής τομέας. Άλλωστε οι μέχρι τώρα εντεταλμένες ιδιωτικοποιήσεις της Κυβέρνησης, κατά παραγγελία της Τρόικας, δεν φαίνεται να έχουν προσφέρει την παραμικρή οικονομική ανάσα , αφού τα χρήματα απορροφώνται από τη μαύρη τρύπα του χρέους.
 
  — Οι πρακτικές ξεπουλήματος των θησαυρών μας από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν θα πρέπει με τίποτα να θεωρούνται ως πρακτικές ανάπτυξης, αλλά ως πλήρης υποταγή σε όσα επιβάλλουν η Τρόικα και τα εγχώρια συμφέροντα. Οι παραλίες του νησιού μας δεν ανήκουν στην κυβερνητική μειοψηφία, αλλά στους ίδιους τους πολίτες.
 
  — Το Μπούρτζι, ο Λιμνιώνας, η Κρύα Βρύση, οι Ροβιές και η παραλία του Αγ. Δημητρίου δεν μπορεί να δοθούν χάρισμα στους δανειστές. Η Εύβοια πρέπει να αναπτυχθεί αλλά μέσα από ένα εθνικό σχεδιασμό που θα σέβεται και θα προστατεύει την δημόσια περιουσία. Δεν είμαστε δογματικοί αλλά δεν είμαστε και οπαδοί του «πουλάω αυτά που δεν μου ανήκουν», γιατί οι παραλίες δεν ανήκουν στους κυβερνητικούς βουλευτές της Εύβοιας αλλά στους κατοίκους της και αυτοί ουδέποτε ρωτήθηκαν.
 
Σε κάθε περίπτωση, ως συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Εύβοιας απαιτούμε τη δέσμευση για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και θεωρούμε πως όλοι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να λάβουν θέση, καθώς αυτού του είδους οι πολιτικές που βασίζονται στο νόμο του ισχυρού και στο δίκαιο των επιμέρους συμφερόντων, μας οδηγούν στη άνευ όρων εθνική υποταγή και όχι στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Εμείς θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε ενεργά την αντίθεσή μας και καλούμε τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

Απάντηση