ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΝΥΧΤΑ  — «ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ, Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΑ!»

  — ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

  — Πνέει τα λοίσθια η κτηνοτροφία, η βαριά βιομηχανία της Ηπείρου.

  — Αυτή είναι η αναμφισβήτητη διαπίστωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στα Ιωάννινα και στη Θεσπρωτία.

  — Όπως μάλιστα δήλωσε και στα τοπικά ΜΜΕ:

  — «Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ μέσα σε όλα που κάνει, για να αφανίσει την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, αποφάσισε να αλλάξει τους βιορυθμούς σε… αγελάδες και αιγοπρόβατα!
  — Θα πρέπει να μένουν ξύπνια την νύχτα και να κοιμούνται την ημέρα, αφού οι ατσίδες της συγκυβέρνησης κατέταξαν τους κτηνοτρόφους στην ίδια κατηγορία με τους αγρότες, στους οποίους έδωσαν ευεργέτημα φθηνού νυχτερινού ρεύματος, για να ποτίζουν φθηνότερα τη νύχτα τα χωράφια τους.
  — Με λίγα λόγια, για το νυχτερινό ρεύμα καλούνται οι κτηνοτρόφοι να έχουν… ξύπνια τα ζωντανά τους, από την δύση του ήλιου μέχρι την ανατολή, για να ταΐζουν και να τα αρμέγουν και μετά να τα βάζουν για ύπνο την… ημέρα!
  — Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι!!! Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!!! Εκτός, βέβαια, από τη περίπτωση ότι θυμίζει θεατρική επιθεώρηση, εδώ δυστυχώς  μιλάμε για σκληρή πραγματικότητα…».

  — Στην συνάντηση που είχε ο Τέρενς Κουίκ στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό με αγρότες, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους κατέγραψε πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως:

  1. Τη μη επίλυση αποπληρωμής των χρόνιων δανείων, το «βάρος» των οποίων αποτελεί το σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του κλάδου. Υπολογίζεται, ότι το ζωικό κεφάλαιο της Ηπείρου έχει μειωθεί πάνω από 50% τη τελευταία τετραετία, με ταυτόχρονη παραίτηση πολλών κτηνοτρόφων από το επάγγελμά τους.
  2. Το πολύ σοβαρό χτύπημα που δέχτηκαν οι Πτηνοτροφικοί  συνεταιρισμοί από τον ανταγωνισμό, με το βαρύτατο πρόστιμο των 45 εκατομμυρίων ευρώ που τους επιβλήθηκε, με την κατηγορία της καρτελοποίησης των τιμών. Για το θέμα, οι συνεταιρισμοί, όσοι επέζησαν της κρίσης και δεν έκλεισαν, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, επιτυγχάνοντας προσωρινή αναστολή της απόφασης, μέχρι να γίνει το Δικαστήριο τον επόμενο μήνα.
  3. Τη μεγάλη «ψαλίδα» της τιμής γάλακτος από τον παραγωγό μέχρι το σούπερ μάρκετ, που υπολογίζεται στο 300% πάνω από τη τιμή του παραγωγού.
 
Όπως επίσης με έμφαση έλεγαν οι κτηνοτρόφοι, υφίστανται και τραγική καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους από τις βιομηχανίες, που με τη σειρά τους πληρώνονται με 6-7 μήνες καθυστέρηση από τα σούπερ μάρκετ, τα οποία όμως εισπράττουν μετρητά από τους πελάτες.
 
Ο εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Τέρενς Κουίκ, που έχει και τη κοινοβουλευτική εποπτεία της Ηπείρου, συναντήθηκε και με τον νέο Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον δημοτικό Σύμβουλο του νεοεκλεγέντος Συνδυασμού Παντελή Κολόκα. Ήταν μια συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, κατά την οποία ο Τέρενς Κουίκ ενημερώθηκε για τις πρώτες σκέψεις, δράσεις της νέας Δημοτικής αρχής.
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πράξουμε το αυτονόητο. Ο λαός των Ιωαννίνων αποφάσισε ποιον θέλει για Δήμαρχο του, εμείς θα είμαστε στο πλευρό του σε όλα εκείνα που πιστεύουμε ότι θα είναι θετικά για την πόλη και τους δημότες της» δήλωσε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Τέρενς Κουίκ.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Τέρενς Κουίκ κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση για την απόφαση, όπως εκφράζεται στο άρθρο 152 του πολυνομοσχεδίου που συζητείται τώρα στη Βουλή, να «σκοτώσει» τις περιφερειακές εφημερίδες, απαγορεύοντας – επί της ουσίας – τη δημοσίευση προκηρύξεων, διακηρύξεων από Δήμους και Περιφέρειες, που συνιστούσαν ένα ζωτικό έσοδο για τη λειτουργία ημερησίων και εβδομαδιαίων εντύπων.
 
Σε όλες τις δράσεις του ο Τέρενς Κουίκ συνοδευόταν από τους Πολιτευτές Αντώνη Βασιλείου (Άρτα), Βασίλη Παπαγγέλη και Χρήστο Μπίστα (Ιωάννινα), το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κώστα Ευθυμίου και από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Γραμματέα Γιάννη Ραχιώτη.
 
Με τη Συντονιστική Επιτροπή Ιωαννίνων, όσο και με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσπρωτίας, ο Τέρενς Κουίκ είχε δυο σημαντικές συσκέψεις εργασίας, για να μπουν νέοι άξονες στην κοινοβουλευτική «αποτύπωση»  των σοβαρότατων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν όλοι οι νομοί της Ηπείρου.
 
Από σήμερα το μεσημέρι ο Τέρενς Κουίκ βρίσκεται για διήμερη περιοδεία στην Κέρκυρα.

Απάντηση