Συρία: Σκοτώθηκαν 50 τζιχαντιστές σε ενέδρα

3 Αυγούστου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΣΥΡΙΑ 3   — Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού κοντά στα λιβανέζικα σύνορα. Μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα πόλης του ανατολικού Λιβάνου.

  — «Τουλάχιστον 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα σκοτώθηκαν σε ενέδρα των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και της Χεζμπολάχ στην πόλη Τζέμπε στην περιοχή Κάλαμουν», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
   – Επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκησαν ως σήμερα το πρωί, πρόσθεσε ο ίδιος.
   – Από την πλευρά της μια πηγή του συριακού στρατού δήλωσε ότι «ο στρατός απώθησε τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν από το έδαφος του Λιβάνου προς την περιοχή Κάλαμουν, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς».

   — Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες έπειτα από μια επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, γεγονός που ώθησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

    — Στα μέσα Απριλίου έπειτα από πολλούς μήνες μαχών, ο συριακός στρατός κατάφερε να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ, την στρατηγικής σημασίας περιοχή Κάλαμουν.

   — Στο μεταξύ ισλαμιστές κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα της πόλη Άαρσαλ στον ανατολικό Λίβανο αφού οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες τους, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ένας μαχητής.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα για να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης.

   — Δύο κάτοικοι της πόλης Άαρσαλ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Συρία, σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές από το αστυνομικό τμήμα, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε το πρακτορείο του Λιβάνου.

ΠΗΓΗ:  newsit.gr

Απάντηση