Η Υγεία στη λίθινη εποχή

2 Μαρτίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΙΤΣΙΝΗ (ΤΑ ΝΕΑ)

Συνοδοί που εκτελούν χρέη νοσηλευτή, νοσηλευτές και γιατροί που είτε δεν προλαβαίνουννα πάρουν ανάσα – οι φιλότιµοι – είτε κάνουν λευκή απεργία –οι αδιάφοροι –, έλλειψη υλικών που πληρώνουν από την τσέπη τους οι ίδιοι οι ασφαλισµένοι και ατελείωτες χαµένες ώρες για να διεκπεραιώσεις το χαρτοµάνι µεταξύ του νοσοκοµείου και του ασφαλιστικού φορέα. Η οικονοµική αιµορραγία για τις οικογένειες των ασθενών είναι τεράστια και όσοι δεν µπορούν να αντεπεξέλθουν προγραµµατίζουν βάρδιες µε συγγενείςκαι φίλους.
Μέσα σε έναν µήνα νοσηλείας της µητέρας µου σε δηµόσια νοσοκοµεία αγοράσαµε από ουροσυλλέκτες και υποσέντονα µέχρι χαρτί υγείας και οινόπνευµα, µάθαµε να µετράµε σωστά τη θερµοκρασία – καθαρίζοντας προηγουµένως τη µασχάλη! –, κάναµε ουροληψία για ανάλυση ούρων, εµπεδώσαµε τις λαβές για να την ανασηκώνουµε από το κρεβάτι – δουλειά των τραυµατιοφορέων, οι οποίοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν –, φέραµε µαχαιροπίρουνα από το σπίτι – γιατί τα… κλέβουν οι άλλοι ασθενείς! –, «γράψαµε» δεκάδες χιλιόµετρα µεταξύ του νοσοκοµείου και του Ταµείου για εγκρίσεις από τους ελεγκτές ιατρούς, καταφύγαµε στον αρχίατρο του ασφαλιστικού φορέα επειδή κάθε ελεγκτής ιατρός έχει τα δικά του µέτρα και σταθµά.

Θέλετεκαι συνέχεια; Για την αποκλειστική νοσοκόµο έπρεπε να πάρουµε βεβαίωση από τον γιατρό, ύστερα από την προϊσταµένη νοσοκόµα, έπειτα από τη διευθύντρια προσωπικού, µετά σφράγισµα µε στρογγυλή σφραγίδα από άλλο γραφείο, µετά γραµµή για το Ταµείο, αίτηση στον ελεγκτή ιατρό – εγκρίνει µόνο µερικές ηµέρες –, νέα αίτηση στο Πρωτόκολλο για τις υπόλοιπες ηµέρες, κατάθεση των εγγράφων σε άλλη θυρίδα, όπου θα τηλεφωνήσουµε σε περίπου δύο µήνες για να µάθουµε πόσα ψίχουλα θα µας επιστρέψουν από το συνολικό ποσόν. Γενικά οι επισκέψεις στον ασφαλιστικό φορέα απαιτούν υποµονή, εµπειρία και ικανότητες λαγωνικού για να ξετρυπώσεις τα κατάλληλα γραφεία.

Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών συνεχίζουµε να χρησιµοποιούµε τις µαρµάρινες πλάκες του Μωυσή, ενώ όλη η συζήτηση εξαντλείται στις σπατάλες και στις αναγκαίες περικοπές στον κλάδο υγείας. Κουβέντα όµως για την ταµπακέρα, δηλαδή για την αναβάθµιση των προσφερόµενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους!

Αναρτήθηκε από KAPISTRI

Απάντηση