Κούρδοι: Δώστε μας όπλα να καθαρίσουμε με την ISIL…

3 Αυγούστου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ISIL -ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΡΑΚ  — Όπλα για να πολεμήσουν τους παρανοϊκούς του ISIL ζητούν από τις ΗΠΑ οι Κούρδοι του Ιράκ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, ενώπιον της πίεσης της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την περαιτέρω ισχυροποίηση των Κούρδων, που θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ανεξαρτησία, φαίνεται να μην συναινούν στο αίτημα. 

   — Οι Κούρδοι πάντως έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς τεθωρακισμένα, τυφέκια ελευθέρων σκοπευτών, κράνη, πυρομαχικά και αναλώσιμα. Την ίδια ώρα όμως το ISIL εξακολουθεί να προελαύνει, να σφάζει και να λεηλατεί.

   — Τον Ιούλιο μόνο, το ISIL είναι υπεύθυνο για 1.600 θανάτους στο Ιράκ – η Συρία είναι άλλη υπόθεση – χωρίς κανείς να φορέσει μαντίλα για να διαμαρτυρηθεί για τους θανάτους αυτούς, αφού ο ανθρωπισμός των περισσοτέρων, με έναν τόσο… ιδιαίτερο από ψυχολογικής απόψεως τρόπο, εξαντλείται στους Παλαιστίνιους, παρά την ύπαρξη της εκεί «ISIL», της Χαμάς και άλλων ακόμα χειρότερων οργανώσεων ισλαμιστών.

   — Από τους 1.600 δε νεκρούς στο Ιράκ, οι 1.400 ήταν άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τα οποία προφανώς δεν έχουν ψυχή, όπως άλλα. Προφανώς οι φέροντες περήφανα τη μαντίλα, αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο για πολλούς, ότι δηλαδή και οι τρεις πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται σήμερα στην Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

πηγή

Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Απάντηση