Μια μέρα πριν την εκτέλεση των 2 αστυνομικών δείτε τι ζήτησαν οι βουλευτές…..
Αλλά στου κουφού την πόρτα…
Να μην περικοπούν απαραίτητες δαπάνες για τη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών, Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη μαζί με άλλους συναδέλφους της βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κατέθεσαν ερώτηση την 1.3.2011 προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούν να μην ισχύσουν οι δραστικές περικοπές που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών στις λειτουργικές – επιχειρησιακές δαπάνες της Ελληνικής Αστυνομίας, και να ενισχυθεί η ΕΛΑΣ με τους αναγκαίους πόρους για την αξιόμαχη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών.
Η ερώτηση των βουλευτών είναι η εξής:
«Το νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατά τη γνώμη μας, αδικαιολόγητη δραστική περικοπή των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να διογκώνεται η εγκληματικότητα και οι πολίτες να αισθάνονται, όλο και περισσότερο, ανασφαλείς.
Οι περικοπές δαπανών για την συντήρηση των οχημάτων, την επισκευή των ζημιών, την αδυναμία τροφοδοσίας με καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων και την θέρμανση των υπηρεσιών και τέλος τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη των αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας για μονάδες, όπως η ΔΙ.ΑΣ., καθιστούν, τόσο τον προγραμματισμό, όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αστυνομίας προβληματική και σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν το αξιόμαχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί.
1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με τους αναγκαίους πόρους για την κανονική και αξιόμαχη λειτουργία των υπηρεσιών και για την αποκατάσταση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας κοντά στους πολίτες;»
Αναρτήθηκε από news24gr

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:

Στη καταστολή (όμως) διαμαρτυριών και διαδηλώσεων, όλα τα ρεζερβουάρ είναι φουλαρισμένα, οι μηχανές είναι μπουλντόζες-φονιάδες και οι μπάτσοι κάνουν και ακροβατικά, χωρίς να φοβούνται μη χαλάσει το κράνος που αγόρασαν με δικά τους λεφτά….. Θα είναι από τα φαγωμένα του Πάγκαλου?????

Απάντηση