ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ -ΟΜΠΑΜΑ  — Εκεχειρία ήταν και πάει! Η 72ωρη κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας έληξε αλλά ως εκεί! Με εντολή του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Ισραήλ επαναλαμβάνει τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, που νωρίτερα εκτόξευσε ρουκέτες!

  — Λίγο πριν λήξει και επίσημα η εκεχειρία στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής και ενώ η Χαμάς είχε δηλώνει πως αρνείται να επεκτείνει την κατάπαυση του πυρός, οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ, όπου μία ρουκέτα αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. Συνολικά σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες.

  — Χιλιάδες Παλαιστίνοι κατάλαβαν τι επρόκειτο να συμβεί και αμέσως άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι αυτό που επρόκειτο να επακολουθήσει: νέες ισραηλινές επιδρομές.

  — Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην εκτόξευση ρουκετών. Λίγο αργότερα, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη της Γάζας σύμφωνα με μαρτυρία, έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

  — Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών».

Αναρτήθηκε από ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ

Απάντηση