Χθές αργά το βράδυ, στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, τιμώμενα πρόσωπα ήσαν οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι γαλαζιοπράσινοι σκανδαλιστές και καρναβαλιστές Γενικοί Επιθεωρητές, Ρακιντζής και Σαμπατακάκης. Κάπου στα μισά+ της εκπομπής, αναφέρθηκε και το όνομά μου, και οι καταγγελίες που είχα κάνει εναντίον και του Σαμπατακάκη Μιχαλάκη, Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ.

Σήμερα έλαβα ένα γράμμα από έναν φίλο:
“Από:  ………[email protected]
Προς:  εμένα
Μπάρμπα Νίκο, δεν ξέρω αν είδες τον Χαρδαβέλα χθες, αλλά είχε τον αγαπημένο σου Σαμπατακάκη και τα σκάνδαλα στο ΣΕΥΥΠ. Κι’ άλλοι τίμιοι επιθεωρητές κυνηγημένοι γιατί αποκαλύπτουν την αλήθεια. Πότε θα κάνεις κανένα καινούργιο αφιέρωμα στο Γενικό και στο ¨φίλο¨ σου τον “—–χο” που προαλείφεται για αντικαταστάτης του αφού φαίνεται ότι και τα δικά του σκάνδαλα θα γίνουν ¨έργα και ημέραι¨;;;.
Είμαστε μαζί σου.
================================
Όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, τόσο για τον Ρακιντζή όσο και για τον Σαμπατακάκη, όχι μόνο είναι αλήθειες, αλλά ήσαν και σχετικώς λίγα. Ο Μπαρμπανίκος ασχολήθηκε πολύ με τους δύο ύποπτους για την μη καταπολέμηση της διαφθοράς τύπους και στις μάχες που έδωσε, ήταν πολύ μόνος. Ο Μπαρμπανίκος, αν δεν είχε τη πρόβλεψη να κρατήσει στοιχεία που αφορούσαν τις έρευνές του, δεν αποκλείεται να είχε άσχημα μπλεξήματα.
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αρέσκονται να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Δεν πάω γυρεύοντας. Αν προκύψει κάτι ουσιαστικό, βεβαίως και δεν θα διστάσω να το βγάλω, αλλά μη περιμένει κανείς να κάνω πειράματα χωρίς να έχω χαρτιά στα χέρια μου.
Επί της ουσίας, όλοι πλέον ξέρουν τον ρόλο και του Σαμπατακάκη και του Ρακιτζή, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες τους στην εξάπλωση της διαφθοράς. Από τον πιο απλό δημόσιο υπάλληλο, μέχρι τις κορυφαίες πολιτικές ηγεσίες, όλοι ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Όλα τα Σώματα Επιθεώρησης πάσχουν πλέον από εκτεταμένη διαφθορά. Βλέπεις έναν απλό δημοσιογράφο, να ρωτά τον Σαμπατακάκη για τα φτυσίματα που τρώει κι’ αυτός να λέει, “πέρα βρέχει” και οι πάντες πάνω από αυτόν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Όλοι έχουν μπει μέσα στα σκατά μέχρι τον λαιμό. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν και συνεχίζουν να σκατοτρώνε και να κάνουν σκατόλουτρα μέχρι να σκάσουν. Για να σταματήσει το κακό, δεν φτάνει ένας Μπαρμπανίκος ή ένας Κουρερής ή ένας Ιακώβου, ξεκάρφωτοι και μόνοι. Χρειάζεται στρατός από έντιμους υπαλλήλους και πάνω απ’ όλα χρειάζεται καθαρή -πραγματικά αδιάφθορη- επαναστατική πολιτική βούληση που δεν υπάρχει. Ο κάθε νέος αλήτης πολιτικός που σκαρφαλώνει στην υπουργική καρέκλα, από τη πρώτη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον προκάτοχό του.
Αν ξαναμιλήσω, θα πληγώσω και όλους αυτούς που με πλήγωσαν με την εγκληματική τους σιωπή ένεκα φόβου, όταν εγώ τραβούσα κουπί για να βγούμε απ’ τα σκατά.  Άντε κι’ άλλοι δυο….
Τώρα, μόνο μια γενική λαϊκή εξέγερση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Και χρειάζεται ομόνοια, αποφασιστικότητα,  και οργάνωση με μυστικότητα χωρίς Εβραιομασόνους. Χρειάζονται νιάτα και σωματικά γεροί (και όχι γέροι) για να τρέξουν και να δώσουν σκληρές μάχες…..

Απάντηση