Μια λέξη του θα έφθανε για να αλλάξει ο κόσμος….

18 Αυγούστου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΟΜΠΑΜΑ -ΙΣΡΑΗΛ -ΚΟΣΜΟΣ -ΠΟΛΕΜΟΣ  — Αναρτήθηκε από τον William A. Cook
    —  Με την εν λόγω λέξη, ο Ομπάμα θα μπορούσε να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και δόξα, με ένα επίτευγμα που καθυστερεί πάρα πολύ καιρό, αρκεί να διαλύσειτην εξουσία του AIPAC από όλη την Αμερική, αρκεί να βρίσκει ικανοποίηση στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή υπό τη διοίκηση του οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τον κόσμο και ενήργησαν με αληθινές ανθρωπιστικές πεποιθήσεις, χωρίς αποκλεισμούς όλων και για όλα, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην κοινότητα των εθνών.

   —  Πόσο καιρό, μερικές φορές, η αλήθεια βρίσκεται σε μια μικρή λέξη!” (Σαίξπηρ, Richard II)

  — William A. Cook
  — Πόσο σαν βασιλιάς Richard βρίσκεται η τύχη του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος τώρα, με κάθε σκέψη, περνά λεπτό προςλεπτό, πορεία προς το αναπόφευκτο τέλος του στην εξουσία. Όπως και ο βασιλιάς, έτσι αρχίζε το παιχνίδι, και ο Πρόεδρος αντιμετώπισε μια βασιλική διαφωνία που απείλησε την αυτοκρατορία του, μια διαφορά που κατασκεύασαν τα τσιράκια του, ανάμεσα σε ένα κράτος υποτελές και ένα κράτος ισχυρό, χωρίς ίχνος δικαιοσύνης, όπως όφειλε να καθορίζει λόγω της θέσης του ως επικεφαλής του κράτους (των ΗΠΑ).

  — Οι λαοί του κόσμου θα περίμεναν από ένα ισχυρό ηγέτη, να είναι πρόθυμος και ικανός να αντιμετωπίζει τις δυνάμεις του κακού, εκείνες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αυτοκρατορία του και τον βλέπουν μόνο, να παρακολουθεί με φόβο, όπως ο ίδιος αποδέχθηκε την ταπείνωση στα χέρια των αντιπάλων του, που χλεύασαν την αδυναμία του στην αναζήτηση της επιβολής συμβιβασμού και διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών και να αποφύγει τα λάφυρα του πολέμου επιτυγχάνεται με την ανώτερη δύναμη. Καμία από τις προσφερόμενες προφυλάξεις από τους κοντινούς συνεργάτες του, που ευνοούσαν την υπευθυνότητα για δικαιοσύνη, δεν μετέβαλαν την εξουσία και την πολιτική του και υπέκυψε στη παγερή πολιτική εξουσία, αυτήν που είναι ενταγμένη στην αποκλειστικότητα των προνομιούχων πάνω από την προσωπική του πίστη, για την καθολική συμμετοχή όλων (σε δίκαιες εξελίξεις).

  — Ίσως δεν ήταν ιδιοσυγκρασιακά κατάλληλος για τον ιστορικό του ρόλο που έπρεπε να επωμισθεί, αλλά τον ρόλο αυτόν θα πρέπει αναπόφευκτα να αντιμετωπίσει στα τελευταία λεπτά του ως κυβερνήτη της αυτοκρατορίας, που έχει μετά από όλα (όσα συνέβησαν), και να μη περιμένει άπραγος ακόμα έναν χειμώνα και ακόμα μια άνοιξη. Ίσως με την καταδίκη της κακίας που δείχνουν οι ισραηλινοί πάνω από τον αντίπαλό τους και την ανάσχεση των πυραύλων Hellfire, που πέφτουν σαν βροχή κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων, βλέπουμε την προσωπική αντιπαράθεση του Προέδρου, μεταξύ του μυαλού και της καρδιάς, του πνεύματος και της σάρκας, για να καθορίσει τάχα, τις αληθινές προσωπικές επιλογές που πρέπει να λάβει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τώρα και για πάντα τον Θεό του (τα πιστεύω του).

  — Του Ομπάμα όμως, του απομένει μόνο ένας χρόνος, για να αγωνιστεί για αυτή την αυτογνωσία και την κληρονομιά, των οκτώ ετών της ζωής του στο (προεδρικό) γραφείο. Ο βασιλιάς Richard, μόνος στο κελί του, διαλογίζεται για την τύχη του:
     Έχασα χρόνο και τώρα δυστυχώς, ο χρόνος μου χάνεται.”

Έτσι είναι με τον Μπαράκ Ομπάμα!!!!!! ….. ….. ….. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.intifada-palestine.com/2014/08/one-word-change-world/

Απάντηση