ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ 1  — ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ – ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

  — Μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η οποία ίσχυε έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το νότιο Ισραήλ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

  — Ο ισραηλινός στρατός απάντησε άμεσα με αεροπορικές επιδρομές, έχοντας λάβει εντολή από τον Νετανιάχου να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στον παλαιστινιακό θύλακα.

  — Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός του Ισραήλ κατηγόρησε Παλαιστίνιους ενόπλους ότι παραβίασαν την εκεχειρία και τόνισε ότι διατηρεί «τόσο τις αμυντικές όσο και τις επιθετικές του ικανότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα επιθετικότητα».

  — Πριν από την εξέλιξη αυτή, η Χαμάς είχε επιρρίψει ευθύνη στο Ισραήλ για την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν ως στόχο την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ  — Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ: «Εάν ο Νετανιάχου δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα και τα αιτήματα της Γάζας μέσω της πολιτικής γλώσσας και των διαπραγματεύσεων, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο που θα τον υποχρεώσει να καταλάβει».

  — Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τρεις ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχή κοντά στην Μπεερσέμπα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

   — Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να επιστρέψουν στο Ισραήλ, κίνηση που ενταφιάζει τις ελπίδες για συμφωνία μακρόχρονης εκεχειρίας στην περιοχή.

   — Εν τω μεταξύ, μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters από την πόλη της Γάζας είπαν ότι άκουσαν τον ήχο των ρουκετών που εκτοξεύονταν από τον παλαιστινιακό θύλακα. 


Μέχρι στιγμής η Χαμάς δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Νωρίτερα, αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε δηλώσει ότι η σημερινή είναι η τελευταία παράταση της εκεχειρίας. Όπως αναφέρει το BBC, περισσότεροι από 2.080 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 8 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Απάντηση