ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  —ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  — ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ:  Dimos Saketos <[email protected]>

  — “Δήμαρχος και εργολάβοι τρώνε το ΕΣΠΑ με πλασματικά έργα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

  — Ο Παντελής Βλασσόπουλος είναι στέλεχος της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, μέλος της ΠΕ του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Σαν δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου δεν δημοσιοποίησε το πόθεν έσχες του στους πολίτες!
  — Ο απερχόμενος δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος ανακοίνωσε τελείως ξαφνικά ένα μήνα πριν την αποχώρησή του την υπογραφή ενός τεράστιου έργου εκατομμυρίων ευρώ δήθεν για ανέγερση παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι Ηρακλείου στο οικόπεδο Δανιγγέλη. Επειδή οι ίδιοι οι κάτοικοι για τους οποίους υποτίθεται ότι γίνεται το έργο αντιδρούν, πήγε στις αρχές Αυγούστου που έλειπαν όλοι στα χωριά τους με 2 μπουλντόζες κι έσκαψε μια τεράστια τάφρο για να θεμελιώσει υποτίθεται το έργο, στην πραγματικότητα για να εκβιάσει καταστάσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένο αφήνοντας στο χώρο μηχανήματα και λυόμενα.
  — Το οικόπεδο αυτό και λόγω του μεγέθους του και λόγω της θέσης του σε σημείο ανάμεσα σε πολυκατοικίες και όχι σε αυτόνομο τετράγωνο, με στενούς ανηφορικούς και κατηφορικούς δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και κατάλληλες υποδομές, είναι ακατάλληλο για τέτοια χρήση. Εν τούτοις εργολαβικά συμφέροντα προωθούν την κατάργηση των παιδικών σταθμών που ήδη λειτουργούν σε κατάλληλα σημεία του Νέου Ηρακλείου και τη μεταφορά όλων στο τεράστιο κτίριο που θα γίνει στο οικόπεδο Δανιγγέλη και υποτίθεται πως θα εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογενειών.
  — Εκείνο που θέλουν πραγματικά να κάνουν είναι να κτίσουν το κτίριο και να πάρουν τα λεφτά αδιαφορώντας για το αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ποτέ.
  — Γιατί άραγε ένας δήμαρχος που φεύγει επιμένει να δημιουργήσει τετελεσμένο για ένα έργο τεράστιου προυπολογισμού σε μια περιοχή που δε το χρειάζεται; Όταν μάλιστα ο δήμος διαθέτει μεγάλα έτοιμα κτίρια σε κεντρικά σημεία που προτιμά να τα διαθέτει σε άλλες χρήσεις;
  — Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βλασσόπουλος το έκανε αυτό με τόση βιασύνη ένα μήνα πριν παραδώσει το δήμο γιατί από τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που θα πέσουν περιμένουν να φάνε πολλά μαζί με τους εργολάβους. 
  — Ποιός είναι ο ρόλος του γραφείου μελετών της κόρης του αντιδήμαρχου Γεώργιου Βλαντή;
  — Ποιός είναι ο ρόλος του αντιδήμαρχου Στέφανου Λεζγή που ήταν πρώην εφοριακός;
  — Το κυριότερο τι έγιναν τα 700.000.000 δραχμές της κληρονομιάς Δανιγγέλη που θέλουν να τα καλύψουν με τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και το κτίριο που θέλουν να κάνουν;
  — Ποιός είναι ο ρόλος κάποιων τοπικών δημοσιογράφων που έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους και συγγενικά τους πρόσωπα συμβάσεις και αργομισθίες στο δήμο και στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό;
  — Πώς γίνεται να υπογράφονται συμβάσεις από απερχόμενους δημάρχους μέρες πριν παραδώσουν το δήμο και χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού και αν έγινε κιόλας διαγωνισμός; Και με ποιά νομιμοποίηση ένας δήμαρχος που καταψηφίστηκε από τον κόσμο επιβάλλει τετελεσμένα με τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους;”

=== ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
Αυτό που ενδιαφέρει κ. “Σακέτο” είναι, αν έγιναν ύποπτες διαδικασίες ανάθεσης της εργολαβίας και όχι το σημείο του οικοπέδου και η συγκέντρωση υπηρεσιών του Δήμου.
Σας ρωτώ λοιπόν: έγινε απευθείας ανάθεση της δουλειάς???? Τι στοιχεία έχετε???
Σας ρωτώ λοιπόν: από της αρχικής εγκρίσεως μιας διακήρυξης δημοπρασίας, μέχρι την ανάδειξη του εργολάβου και την υπογραφή της σύμβασης, μεσολαβεί σημαντικότατος χρόνος και προηγούνται διαδικασίες, για τις οποίες δεν λέτε τίποτα ως προς το κύρος τους, ενώ αναλώνεστε σε αόριστες προσωπικές επιθέσεις χωρίς ουσία. Η υπογραφή μιας σύμβασης, αν συνέβη χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, έχει φανερά σημάδια, και τέτοια δεν παρουσιάζετε, μάλλον από δική σας βιασύνη. Καταγγέλετε ….ρωτόντας???? Ποιον???? Εμένα????
Σας ρωτώ λοιπόν: Ποιοι κάτοικοι αντιδρούν???? Δεν υπάρχει καμιά γραπτή καταγγελία, που να τη κόλησαν στη μούρη με πρωτόκωλλο οι διαμαρτυρόμενοι???? Γιατί δεν μαζεύετε μερικούς να πάτε στον εισαγγελέα, για όποια παρανομία πιστεύετε ότι έχει γίνει???

=== Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΗ… ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΓΡΑΜΜΕΝΗ!!!!!!!

=== Δεν νομίζω να γνωρίζετε κύριε “Σακέτο” το τι έγινε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί Παπαγεωργόπουλου. Ιδέα δεν έχετε….

ΕΠΙΣΗΣ, βρήκα σε αναρτήσεις κάποιες πληροφορίες και ανεβάζω μόνο μία: 

ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών οικοδόμησης του παιδικού σταθμού στην συμβολή των οδών Τζουμαγιάς & Χρυσανθέμων (κτήμα Δανιγγέλη) προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτη 24 Ιουλίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Υποδομών & Ανάπτυξης Γιώργου Βλαντή.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 2.500.000€ θα στεγάσει Βρεφονηπιακό και αναμένεται να αποδώσει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο, τους Δημότες και τα Παιδιά.

Με τη δημιουργία του σταθμού επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της ποιότητας των Υπηρεσιών στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Παιδείας ενώ παράλληλα αξιοποιείται το κληροδότημα “Δανιγγέλη” και επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος ιδιοκτησίας ενός σημαντικού χώρου με ταυτόχρονη ελάφρυνση από τα έξοδα ενοικίασης αντίστοιχου χώρου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Γιώργο Βλαντή υπογράμμισε τη σημαντική του συμβολή στην εκπόνηση του συγκεκριμένου έργου.
Από : www.zonews.gr

4 Comments

 • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  Τα σχόλια στο λινκ που βάζεις λένε ότι όντως υπάρχει αντίδραση κατοίκων.

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Τα σχόλια αγαπητέ μου θα στήσουν εμένα στον τοίχο για μια “καταγγελία” με ψευδώνυμο, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο!!!! ΟΥΤΕ για δείγμα. ΜΟΝΟΝ προσωπικές επιθέσεις, τις οποίες θα μπορούσε να τις γράψει και κάποιος μυστήριος που δεν θέλει παιδικό σταθμό δίπλα στην πολυκατοικία του, διότι ….ενοχλείται από τα γέλια των παιδιών στα διαλείματα.
   ΓΡΑΠΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, που να κατατέθηκαν με σοβαρούς λόγους σε δημόσια αρχή υπάρχουν?????… Αν “ΝΑΙ” που είναι?????
   ΓΙΑΤΙ να μην υποθέσω, ότι αυτός που μου έστειλε το αόριστο γράμμα, δεν έχει προσωπικό συμφέρον??????
   ΟΤΑΝ υπάρχει φίλε μου μαζική αντίδραση σε τέτοια θέματα, δεν μένει στα λόγια. Ο κόσμος αντιδρά επίσημα και συντονισμένα…..

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   ΕΔΩ, στο δικό μου ιστολόγιο, έχετε δει να επιτρέπω να γράφονται τέτοιες βλακείες σε μορφή σχολιασμού??? Για όνομα του Θεού…..

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

  Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
  ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ…..
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΙΛΑ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ????….
  >>>>>> ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ;
  Στον αέρα είναι η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής παιδικού σταθμού από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής στην περιοχή του Ψαλιδίου και συγκεκριμένα στο οικόπεδο Δανιγγέλη (συμβολή Τζουμαγιάς και Χρυσανθέμων).

  Ο λόγος είναι, όπως μάθαμε, πως το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει φρενάρει τα έργα με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια και τα οποία ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

  Ο Δήμος Ηρακλείου βέβαια βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το έργο καθώς έχει γίνει ο διαγωνισμός και έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, έχει γίνει η σχετική αλληλογραφία και απομένει μόνο η κατάθεση εγγυητικής από μέρους του. Και αυτό ακριβώς το γεγονός εξήγησαν στον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τόσο ο νυν Δήμαρχος κ. Παντελής Βλασσόπουλος όσο και ο νεοεκλεγείς κ. Νίκος Μπάμπαλος σε κοινή επισκέψη τους για αυτό το θέμα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Γιώργο Βλαντή.

  Οι εκπρόσωποι του Δήμου ζήτησαν να μην ανασταλεί η χρηματοδότηση για ένα έργο που είναι ουσιαστικά έτοιμο να ξεκινήσει, πήραν υποσχέσεις για επανεξέταση και πλέον αναμένουν να δούν τι θα γίνει με αυτό το μεγάλο έργο ο προϋπολογισμό του οποίου ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ.

  http://irakleionews.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8048.html

Απάντηση