Karen Hudes, πρώην νομικός παγκόσμιας τράπεζας,  — H Karen Hudes είναι απόφοιτος του Yale Law School και εργάστηκε στο νομικό τμήμα της Παγκόσμιας Τράπεζας για περισσότερα από 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα, απολύθηκε όταν αποκάλυψε δημόσια, την εκτεταμένη διαφθορά στο εσωτερικό της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία κατείχε τη θέση του Senior Counsel.

— Ήταν σε μια μοναδική θέση, από την οποία μπορούσε να βλέπει με ακρίβεια, τον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια ελίτ κυβερνά τον κόσμο, και οι πληροφορίες που αυτή αποκάλυψε άμεσα στο κοινό είναι απολύτως εκπληκτικές. Σύμφωνα με την Hudes, η ελίτ χρησιμοποιεί ένα πολύ στενό πυρήνα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των πολυεθνικών, δια των οποίων κυριαρχούν στον πλανήτη.

   — Στόχος (της οικονομικής ελίτ – ολιγαρχίας) είναι ο απόλυτος έλεγχος (κρατών και κυβερνήσεων). Θέλουν να υποδουλώσουν τους πάντες στο χρέος, θέλουν όλες οι κυβερνήσεις να υποδουλώνονται δια του χρέους, και θέλουν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, να είναι εθισμένοι στις τεράστιες οικονομικές συνεισφορές (της οικονομικής ολιγαρχίας) τις οποίες χρειάζονται (οι πολιτικοί) για τις προεκλογικές καμπάνιες τους. Δεδομένου ότι η οικονομική ελίτ κατέχει επίσης όλες τις μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης ποτέ δεν μας αφήνουν να μάθουμε αυτά τα μυστικά, ότι υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημά τους.

— Θυμηθείτε, αυτή δεν είναι κάποια “θεωρητικός συνωμοσίας” που λέει αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι μια μορφωμένη δικηγόρος του πανεπιστημίου Yale, που εργάστηκε στο εσωτερικό της Παγκόσμιας Τράπεζας για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η ακόλουθη περίληψη των διαπιστευτηρίων της προέρχεται απευθείας από την ιστοσελίδα της

Η Karen Hudes σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Yale και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Εργάστηκε στις ΗΠΑ, στην Export Import Bank των ΗΠΑ από το 1980-1985 και στο Νομικό Τμήμα της Παγκόσμιας Τράπεζας 1986 – 2007. Ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Επιτροπή του Διεθνούς Δικαίου” της American Bar Association και της Επιτροπής για πολυμέρεια και τη λογοδοσία των Διεθνών Οργανισμών του Αμερικάνικου Κλάδου του Διεθνούς Δικαίου.

Σήμερα, η Hudes προσπαθεί πολύ σκληρά, για να εκθέσει το διεφθαρμένο οικονομικό σύστημα, το οποίο η παγκόσμια οικονομική ελίτ χρησιμοποιεί για να ελέγχει τον πλούτο του κόσμου. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το New American , συζήτησε τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιεί η ελίτ, που της επιτρέπουν, να κυριαρχήσει πλήρως στους πόρους του πλανήτη …

  Το πρώην εμπιστευτικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, η πρώην Ανώτερη Σύμβουλος Karen Hudes, κατηγορεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ότι κυριαρχείται από μια μικρή ομάδα διεφθαρμένων, που διψά για τεράστια δύναμη, την οποία συγκεντρώνει γύρω από το ιδιόκτητο US Federal Reserve. Επίσης εξήγησε, ότι το δίκτυο (της οργανωμένης οικονομικής ολιγαρχίας) έχει καταλάβει τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δια των οποίων συγκαλύπτει τα εγκλήματά του. Σε μια συνέντευξή της, στην The New American, Η Hudes είπε ότι όταν προσπάθησε να αποκαλύψει και να μιλήσει για τα πολλαπλά προβλήματα διαφθοράς της Παγκόσμιας Τράπεζας, απολύθηκε για αυτή της την προσπάθεια. Τώρα, μαζί με ένα δίκτυο από συναδέλφους της πληροφοριοδότες, η Hudes είναι αποφασισμένη να εκθέσει και να τερματίσει την διαφθορά. Και αυτή είναι σίγουρη για την επιτυχία.

Παραθέτοντας μια εκρηκτική μελέτη το 2011 στην Ελβετία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE από το “δίκτυο παγκόσμιου εταιρικού ελέγχου” η Hudes επεσήμανε ότι μια μικρή ομάδα των φορέων (της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ) – κυρίως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίως οι κεντρικές τράπεζες – ασκούν κατά το μεγαλύτερο μέρος της επιρροή τους στη διεθνή οικονομία πίσω από τα παρασκήνια. “Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι, ότι οι πόροι του πλανήτη κυριαρχούνται από αυτή την ομάδα” εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτοί οι “καταπατητές διεφθαρμένης εξουσίας” έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και ότι “Επιβάλουν να τους επιτρέπεται να το κάνουν.”

Στο παρελθόν, έχω γράψει σχετικά με την ελβετική μελέτη στην οποία αναφέρθηκε η Hudes. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη Ελβετίας. Οι ερευνητές μελέτησαν τις σχέσεις μεταξύ 37 εκατομμυρίων εταιρειών και τους επενδυτών τους σε όλο τον κόσμο, και αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι υπάρχει μια «υπερ-οντότητα» μόλις 147 πολύ σφιχτά δεμένων μέγαλο-εταιρειών που ελέγχει το 40 τοις εκατό του συνόλου της παγκόσμιας οικονομίας

Όταν η ερευνητική ομάδα προχώρησε περαιτέρω με αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα της, διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα μέλη της παρακολουθούνται κρυφά, από μια «υπερ-οντότητα» των 147 περισσότερο συνδεδεμένων μεταξύ τους εταιρειών – όλων υπό κοινή ιδιοκτησία, οι οποίες δια των μελών της υπεροντότητας, μπορούσαν να ελέγχουν το 40 τοις εκατό του συνολικού παγκόσμιου πλούτου. “Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 1 τοις εκατό των εταιρειών του κόσμου, ήταν σε θέση να ελέγχουν το 40 τοις εκατό του συνόλου του διεθνούς πλούτου” λέει ο Glattfelder. Οι περισσότερες από αυτές ήταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στο top 20 συμπεριλαμβάνονται η Barclays Bank, η JPMorgan Chase & Co, και το The Goldman Sachs Group.

Αλλά η παγκόσμια οικονομική ελίτ, δεν έχει μόνο τον έλεγχο αυτών των μέγαλο-εταιρειών. Σύμφωνα με την Hudes, επίσης κυριαρχούν με μη εκλεγμένα μέλη, στην ασύδοτη διοίκηση δημόσιων οργανισμών, δια των οποίων ελέγχουν τα οικονομικά του κάθε έθνους σε όλον τον πλανήτη. Η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ελέγχουν κυριολεκτικά τη δημιουργία και τη ροή του χρήματος σε όλο τον κόσμο.

Στην κορυφή αυτού του συστήματος είναι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Είναι η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, και δημοσιεύτηκε παρακάτω είναι ένα βίντεο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την Hudes πει Greg Hunter της USAWatchdog.com να λέει και τα ακόλουθα…

“Δεν έχουμε να περιμένουμε κανέναν να σβήσει τη φωτιά της Fed ή της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. . . ορισμένα κράτη έχουν ήδη αρχίσει να αναγνωρίζουν το ασήμι και τον χρυσό, και τα πολύτιμα μέταλλα, όπως το νόμισμα”

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ κάτι για την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, αλλά αυτός είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός οργανισμός. Σε ένα προηγούμενο άρθρο , περιέγραψα πώς αυτή η “κεντρική τράπεζα του κόσμου” ενισχύει κυριολεκτικά το ανοσοποιητικό της, νομοθετώντας τους νόμους όλων των εθνικών κυβερνήσεων…

  Ένας πάρα πολύ ισχυρός διεθνής οργανισμός που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει ότι ελέγχει κρυφά την προσφορά χρήματος σε όλη την υδρόγειο. Ονομάζεται Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, και αυτή είναι η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών. Βρίσκεται στη Βασιλεία της Ελβετία, αλλά έχει επίσης υποκαταστήματα στο Χονγκ Κονγκ και την Πόλη του Μεξικού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μη εκλεγμένη, ασύδοτη κεντρική τράπεζα του κόσμου, που έχει πλήρη ασυλία από τη φορολογία και από τις εθνικές νομοθεσίες. Ακόμα η Wikipedia παραδέχεται ότι “δεν είναι υπόλογη σε οποιαδήποτε ενιαία εθνική κυβέρνηση.” Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών χρησιμοποιήθηκε για να ξεπλύνονται χρήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτές τις μέρες ο κύριος σκοπός της BIS είναι να καθοδηγήσει και να κατευθύνει το κεντρική παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα του πλανήτη. Σήμερα, 58 παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες ανήκουν στην BIS, η οποία έχει πολύ περισσότερη δύναμη, για να προσδιορίσει το πώς θα λειτουργήσει η οικονομία των ΗΠΑ (ή οποιαδήποτε άλλη κρατική οικονομία) και το πως θα εκτελείται (κάθε κρατικός προϋπολογισμός) κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, από τον κάθε πολιτικό. Κάθε δύο μήνες, οι κεντρικοί τραπεζίτες του κόσμου συγκεντρώνονται στη Βασιλεία για ένα νέο “Παγκόσμιο Οικονομικό Meeting.” Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, λαμβάνονται οι αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη, αλλά όμως κανένας από εμάς δεν έχει λόγο σε ό,τι συμβαίνει εκεί. Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από την παγκόσμια οικονομική ελίτ και λειτουργεί προς όφελος μόνον της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, και προορίζεται να είναι ένας από τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους του αναδυόμενου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Αυτό το σύστημα δεν είχε τεθεί σε λειτουργία από τύχη. Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια οικονομική ελίτ έχει αναπτύξει αυτό το σύστημα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ένα προηγούμενο άρθρο με τίτλο “Who Runs The World; Στερεά απόδειξη ότι μια βασική ομάδα των πλούσιων ελιτιστών κινεί τα νήματα “, θα περιλαμβάνεται ένα απόσπασμα από την ιστορία του καθηγητή Carroll Quigley του Πανεπιστημίου Georgetown, από ένα βιβλίο που είχε γράψει σε όλη τη διαδρομή του, από το 1966, στο οποίο περιλαμβάνονται συζητήσεις για τα μεγάλα σχέδια που είχε η παγκόσμια οικονομική ελίτ, για η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών…

[T] Οι εξουσίες του οικονομικού καπιταλισμού είχαν και έναν άλλο απώτερο στόχο, που δεν ήταν τίποτα λιγότερο από το να δημιουργήσουν ένα σύστημα παγκόσμιου οικονομικού ελέγχου στα χέρια ιδιωτών, ικανού για να κυριαρχήσουν στο πολιτικό σύστημα της κάθε χώρας και της οικονομίας του κόσμου στο σύνολό του. Αυτό το σύστημα πρέπει να ελέγχεται με φεουδαρχικό τρόπο από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου που ενεργούν σε συνεννόηση, με μυστικές συμφωνίες που θα έκαναν μεταξύ τους στη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων και συσκέψεων. Η κορυφή του συστήματος θα ήταν η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία της Ελβετίας, μια ιδιωτική τράπεζα που ανήκει και ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, που είναι όλες πλέον ιδιωτικές εταιρείες.

Και αυτό είναι ακριβώς, αυτό που έχουμε σήμερα.

Έχουμε ένα σύστημα «νεο-φεουδαρχίας» στην οποία όλοι μας και οι εθνικές κυβερνήσεις μας υποδουλώνονται στο χρέος. Το σύστημα διέπεται από τις κεντρικές τράπεζες και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, και μεταφέρει συστηματικά τον πλούτο του κόσμου μέσα από τα χέρια μας, στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι κάποια από αυτά συμβαίνουν, επειδή η παγκόσμια οικονομική ελίτ να ελέγχει ό,τι βλέπουμε, ακούμε και σκεφτώμαστε. Σήμερα, υπάρχουν μόλις έξι μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης που ελέγχουν περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ειδήσεων και της ψυχαγωγίας που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση σας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό είναι το ύπουλο σύστημα που Karen Hudes επιδιώκει να εκθέσει. Για πολύ περισσότερα, μπορείτε να ακούσετε την Joyce Riley, σε συνέντευξή της στην Power Hour για μια ολόκληρη ώρα εδώ.

ΠΗΓΗ: http://www.globalresearch.ca/world-bank-whistleblower-reveals-how-the-global-elite-rule-the-world/5353130

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

ΣΧΟΛΙΟ:  Ανεξάρτητα με την εγκυρότητα εγγράφου στη προηγούμενη ανάρτηση, εδώ φαίνεται καθαρά, ότι η Karen Hudes  δίνει απαντήσεις στις μπούρδες του Christopher A. Sims

1 Comment

 • Ο/Η George Spanoudakis λέει:

  FW: ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ευρύτερα όλη η ανθρωπότητα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη ένα δημοκρατικό νόμο για την κατάργηση και ποινικοποίηση της διεθνούς τοκογλυφίας. Όχι απλώς την απαλοιφή χρεών ή σεισάχθεια διότι το διεθνές πλαστό κεφάλαιο είναι σχεδόν εννέα φορές μεγαλύτερο του πραγματικού.

  Είναι επείγουσα και αναγκαία η ενοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όλων αρχικά των χωρών με κοινό νόμισμα το ευρώ σε μια ισχυρή οικονομία για να πάψουν να είναι οικονομικά εχθρικές και παράλογα καταστροφικές μεταξύ τους; Όποια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει ..! (Η Γερμανία π.χ. με τις νεοφασιστικές τάσεις.)

  Η Ελλάδα έχει επιτακτική ανάγκη την κατάργηση της ληστρικής τοκογλυφίας των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών εις βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών με 1,2 -1,8% μηνιαίο επιτόκιο !
  Είναι ανάγκη ν’ αναδείξουμε στις μέρες μας και στην πράξη τη νομοθεσία του μεγάλου Αθηναίου νομοθέτη Σόλωνα.!

  Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΪΚΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

  Ποιους φοβίζει ο αρχαϊκός χαιρετισμός από τις τελετές των αρχαίων μυστηρίων ( Archaic Praise Exaltation) τον οποίο αντέγραψαν με έπαρση οι Ρωμαίοι κατακτητές ως “salute” και κατάντησε ο πιο απάνθρωπος χαιρετισμός στα μάτια και στις ψυχές όλου του κόσμου από τους φασίστες και ναζί;
  Τους νεοφασίστες φοβίζει, αυτούς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση παραλλαγμένοι μέσα στο χάος της για να παραμείνουν αλώβητοι, να υποτάξουν και να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα.

  Τους εμπνευστές του οικονομικού ολοκαυτώματος της ανθρωπότητας δια της χρεωκρατίας και της ληστρικής εκμετάλλευσης που προωθεί ο “ιθύνον νους” των οικονομικών δολοφόνων, ασφαλής ως αφέντης της fed με όμηρο την αμερικανική οικονομία και μαριονέτα τη δημοκρατία της φίλης χώρας.
  Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε ως χώρα στον ευρωπαϊκό οικονομικό εμφύλιο που προωθούν οι τοκογλύφοι και δεν κάνουμε απολύτως τίποτε γι’ αυτό..!
  Ίσως κατάφεραν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε στη ¨στημένη και χάρις στη ανοχή και την ανικανότητα μας ελληνική οικονομική κρίση¨ διότι η καλοπέραση σε συνδυασμό με την υποβαθμισμένη παιδεία αποχαυνώνει και σκοτώνει το όραμα της δημιουργίας.

  Η άμεση δημοκρατία και η κατάργηση του νόμου ¨περί μη ευθύνης των υπουργών¨ σε συνδυασμό με την πάταξη της “σπατάλης” όλων μας και η ενεργοποίηση των πολιτών στον οικονομικό τομέα είναι η ελπίδα μας. Οι κοινοβουλευτικοί μας αντιπρόσωποι οφείλουν να ερευνήσουν την ουσία των προβλημάτων και να προτείνουν πιθανές λύσεις με πρώτο βήμα τη ορθολογική ενημέρωση.

  Η κυβέρνηση πρέπει να ρυθμίσει λογιστικά το δημόσιο χρέος της χώρας αφαιρώντας τα πανωτόκια, ώστε να είναι διαχειρίσιμο, θα μας εμπνεύσει, να εργασθούμε και να μεθοδεύσουμε την έξοδο από την στημένη εις βάρος των λαών και σε μας ως αδύναμου κρίκου οικονομική κρίση.

  Οι νεκροί από την κρίση στη χώρα μας έφτασαν σήμερα τις 8 χιλιάδες.
  Γ. Σ. 1.1.2015 μ.Χ..

Απάντηση