ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ  — ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 170.000 ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ – Στα 15,2 δισ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων…

  — Ειδικότερα, οι νέες οφειλές (οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 01/01/2013 και μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή το πολύ σε 24 δόσεις) έφθασαν στα 15.236.463.532 ευρώ τον Ιούλιο, έναντι 13.949.208.521 ευρώ τον Ιούνιο.

  — Δηλαδή, μέσα σε ένα μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυτής της κατηγορίας,αυξήθηκαν περίπου κατά 1,3 δισ. ευρώ.

  — Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των οφειλετών, ενώ στο τέλος Ιουνίου, ήταν 2.256.449 άτομα, στο τέλος Ιουλίου, αυξήθηκε σε 2.428.233 άτομα, αυξημένος, δηλαδή, περίπου κατά 170.000 άτομα.

H KOΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Οικονομικοί αναλυτές υπογράμμιζαν ότι αυτή η εφιαλτική αύξηση των “κόκκινων” χρεών και ληξιπρόθεσμων οφειλετών προς το δημόσιο, αν συνυπολογιστούν και οι ανάλογες καταστάσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που ξεπερνούν ένα ακαθάριστο εθνικό προϊόν, ισοδυναμεί με πραγματική στάση πληρωμών της κοινωνίας, η οποία συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερο τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρώτα απ’όλα τις προσωπικές και οικογενειακού χαρακτήρα.

Οι ίδιοι αναλυτές τόνιζαν ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ από 30/9, μαζί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, θα καταστήσουν ακόμα πιο εφιαλτική την κατάσταση και ασφαλώς κινδυνεύουν να ρίξουν την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη από εκείνη του 2013.
Η απάντηση στην εισπρακτική επέλαση της τρόικας και κυβέρνησης, η οποία στέλνει την κοινωνία στο εκτελεστικό απόσπασμα, δεν μπορεί να είναι απλώς η ατομική οργή που εκφυλίζεται στην «αγανάκτηση» του καναπέ και τη μοιρολατρία, ούτε ο φόβος που παραλύει την δράση.
Aυτό που χρειάζεται τούτη την κρίσιμη ώρα είναι η ενίσχυση του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του ΕΝΦΙΑ που βρίκσεται στα σπάργανα και το οποίο με σύνθημα «δεν έχω – δεν πληρώνω» μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα!

Απάντηση