ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ  — Πρόσφατα, απολαύσαμε νεοφασίστα καθηγητή πανεπιστημίου, να αμολά νεοναζιτικές κορώνες για νόμο και τάξη ΚΑΤΑ των φοιτητών στα πανεπιστήμια, ενώ είναι κοινό τοις πάσι, ότι ο νόμος έχει καταλυθεί από τους αρχικαθηγητάδες και έπονται όλοι οι άλλοι. Τελευταίοι που θα επηρέαζαν αρνητικά την ανύπαρκτη ευταξία των πανεπιστημίων, είναι οι φοιτητές.

  — Το νεοναζιστικό λογίδριο το εξέπεμψε αρχικαθηγητής, πρώην σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά την τελετή…. ενθρόνισής του στη πρυτανεία του πολύπαθου από απλοχέρηδες πανεπιστημίου.

  — Κατακερματισμένοι φοιτητές, με αφορμή και μόνο αυτές τις νεοχουντικές φιέστες, προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο διαγραφής και οι πιο πολλοί δεν ασχολούνται, γιατί το μόνο που τους εκπαίδευαν είναι το ότι “δεν τους αφορά αυτό ή εκείνο!”

  — Εμείς, η κατασυκοφαντημένη γενιά της “νομικής και του πολυτεχνείου” η προδομένη γενιά από 5-10 ρεμάλια και ρουφιάνους που υπουργοποιήθηκαν, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕΤΑ,  ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ, μαζί με τη χούντα, γκρεμίσαμε και το χουντικό καθηγητικό κατεστημένο, ανίκανων κοπριτών που δεν άξιζαν ούτε για μούτσοι στα καράβια του Γουλανδρή, του Γεωργιάδη ή του Λάτση. Σεβαστήκαμε συτούς που κουβαλούσαν γνώσεις και που στα δύσκολα μας στάθηκαν και ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ στους εγκάθετους, στα άχρηστα και ανίκανα τούβλα. Και το κάναμε μελετημένα. Ακόμα και πως κατούραγε έκαστος ξέραμε…. Αυτά σταδιακά άλλαξαν, από τους γαλαζιοπράσινους  νεοχουντικούς της ψευδεπίγραφης μεταπολίτευσης των σιωνιστών ναζιστών και βλέπουμε και ακούμε σήμερα τα παιδιά της χούντας, να βγάζουν γλώσσα φασιστική και να σηκώνουν κεφάλι τα νεοναζιστικά φίδια…. Οι ΑΝΟΜΟΙ…. Οι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ….. Οι φεσατζήδες…..

  — ΚΑΝΕΝΑΣ από τους σημερινούς φοιτητές δεν ασχολείται με τα αδύναμα στοιχεία που συγκροτούν τη σάπια προσωπικότητα αυτών που τους απειλούν, αυτών που τους αρνούνται τη πραγματική γνώση….. Ουσιαστική ανοργανωσιά του ανύπαρκτου φοιτητικού κινήματος, μετά βίας συγκεντρώνει 50-100 άτομα για διαμαρτυρία επί θέματος που τους καίει!!! Αν ήξεραν, πόσα χρωστά ο κάθε έμπορας μεταφράσεων και κλεψίτυπων ξένων καθηγητών, που παριστάνει στα εδώ πανεπιστήμια τον προφέσορα της κακιάς ώρας και φορτώνει όλα τα στραβά του (που διαλύουν τα πανεπιστήμια) στους ξεδοντιασμένους πολιτικά-οργανωτικά φοιτητές, τότε το φοιτητικό κίνημα θα ξαναγινόταν διεκδικητικό και δυναμικό και θα πολεμούσε το καθεστώς σαπίλας με αρχές στις ρίζες του….

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ…. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ….. Η δημοσιογραφική φτερού, σε ρόλο στρατευμένου τρομοκράτη του υπουργείου κατάργησης της δημόσιας παιδείας.

  — Φέσι πανεπιστημιακών στα ΑΕΙ τους

Χρωστούν εκατομμύρια ευρώ πολλοί από όσους ασκούν και ελευθέρο επάγγελμα Του

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΑΚΑΣΑ

  — Οι γιατροί, οδοντίατροι, δικηγόροι και μηχανικοί, που είναι και πανεπιστημιακοί, ανησυχούν διότι πιθανόν να φθάνει η ώρα να καταβάλουν στο ΑΕΙ όπου εργάζονται ποσοστό των εσόδων τους (μια μορφή παρακράτησης) από το ελευθέριο επάγγελμα που παράλληλα ασκούν. Εκατομμύρια ευρώ χρωστούν μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι. Στα μεγάλα πανεπιστήμια εκτιμάται ότι το 30% από όσους πανεπιστημιακούς ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δεν καταβάλλει την παρακράτηση , ανέφερε στην Κ πανεπιστημιακός με διοικητική πείρα σε κεντρικό ίδρυμα της χώρας.

Ολα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα, καθώς επίκειται n απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί από το 2002 κατά της επιβολής της παρακράτησης. Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ έγινε στις 8 Ιουνίου του 2012. Πιθανή απόρριψη της προσφυγής θα στερήσει από τις ηγεσίες των ΑΕΙ κάθε πρόσχημα να απαιτήσουν την καταβολή της. Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες της Κ αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μήπως τελικά υπόχρεοι για την απόδοση της παρακράτησης είναι και οι καθηγητές των νομικών σχολών, οι οποίοι είναι μέτοχοι σε δικηγορικές ανώνυμες εταιρείες, στις οποίες δεν μπορεί να επιβληθεί η παρακράτηση. Αρα εξαιρούνται και οι πανεπιστη μιακοί μέτοχοι των δικηγορικών Α.Ε.

 Επίκειται η απόφαση ΣτΕ επί της προσφυγής κατά της παρακράτησης.

Μία εξαίρεση που αποτελεί… κόκκινο πανί για τους γιατρούς, τους οδοντιάτρους και τους μηχανικούς, οι οποίοι επικρίνουν τους νομικούς συναδέλφους τους στο πανεπιστήμιο ότι βρήκαν τρόπο να τη…γλιτώσουν. Ειδικότερα, για πρώτη φορά με τον νόμο 2530 του 1997 καθιερώθηκε παρακράτηση 30% από τα μεικτά έσοδα των πανεπιστημιακών που ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα. Η λογική του νομοθέτη για τη θέσπιση της ρύθμισης ήταν ότι οι πανεπιστημιακοί έπαιρναν κύρος εξαρ γυρώσιμο στην ελεύθερη αγορά από τη θέση τους στο δημόσιο ΑΕΙ (και τότε δεν ήταν και πολλά).

Ακολούθησε n μείωση του ποσοστού στο 15%, ενώ ο τελευταίος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ το μείωσε στο 10%. Ομως ήδη από το 2002 είχε κατατεθεί στο ΣτΕ προσφυγή περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου από πανεπιστημιακούς της Οδοντιατρικής Αθηνών, της Νομικής, της Ιατρικής και άλλων σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι το ποσοστό πρέπει να αλλάξει και να διαβαθμιστεί ανά επαγγελματικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πανεπιστημιακοί ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να αποδίδουν τα χρήματα της παρακράτησης στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του ιδρύματός τους. Για να μπορούν να ελέγχουν οι υπηρεσίες του ΑΕΙ το ύψος των εσόδων που έχει κάθε πανεπιστημιακός, πρέπει τα μπλοκ των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών των πανεπιστημιακών να σφραγίζονται από τους υπαλλήλους των ΕΛΚΕ, όπως ακριβώς κάνουν οι ΔΟΥ στα μπλοκ των ελεεθέρων επαγγελματιών. Ομως, πολλοί πανεπιστη μιακοί δεν είναι συνεπείς στο ραντεβού με το ταμείο του ΕΛΚΕ. Πρύτανης που είχε ηγηθεί κατά το παρελθόν προσπάθειας καταβολής της παρακράτησης ανέφερε στην Κ ότι το ποσοστό εκείνων ηου δεν την αποδίδουν κυμαίνεται από ίδρυμα σε ίδρυμα. Συνήθως την αποδίδουν εκείνοι οι πανεπιστημιακοί που έχουν χαμηλά έσοδα. Μεταξύ όσων δεν την καταβάλλουν είναι οι μεγαλοο φειλέτες , τόνισε, αναδεικνύοντας την ηθική διάσταση του ζητήματος.

Λόγω χαμηλής αμοιβής μεταξύ των αντεπιχειρημάτων της άλλης πλευράς είναι ότι πολλοί έγιναν πανεπιστημιακοί καθώς είχαν δεδομένη τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, αφού η αμοιβή του πανεπιστημιακού είναι χαμηλή. Μάλιστα, δικηγόροι υπεραμύνονται της εξαίρεσης, όταν μετέχουν σε δικηγορική Α.Ε. στην οποία δεν μπορεί να επιβληθεί η παρακράτηση. Η παρακράτηση είναι συνταγματική. Και βεβαίως αφορά και τους καθηγητές που μετέχουν σε δικηγορικές εταιρείες , δήλωσε, μιλώντας στην Κ , ο ακαδημαϊκός και επίτιμος καθηγητής της Νομικός Σχολής Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος.

Το ιστορικό της παρακράτησης ποσοστού επί των εσόδων των καθηγητών, υπέρ ΕΛΚΕ Με τον νόμο 2530 1997 επιβάλλεται παρακράτηση, υπέρ του ΑΕΙ, 30% των εσόδων από την άσκηση του ελευθερίου επαγγέλματος των πανεπιστημιακών (κυρίως γιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί και δικηγόροι). Η εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ έγινε στις 8 Ιουνίου 2012, αλλά προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Ειδικός Λογαριασμός κονδυλίων Ερευνας Με τον νόμο 2817 2000 το ποσοστό του 30% μειώνεται σε 15% ανά αμοιβή από την άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ .

Στον νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ 4009 2011 αναφέρεται ότι οι καθηγητές πλήρους απασχόλησης μπορούν να ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και οφείλουν να καταβάλλουν στο ΑΕΙ τους ποσοστό 10% επί της ετήσιας ακαθάριστης αμοιβής που πηγάζει από την άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος. Την 1 Απριλίου 2002 μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής, της Οδοντιατρικής, της Νομικής και άλλων σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών καταθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου. Στα μεγάλα πανεπιστήμια εκτιμάται ότι το 30% από όσους πανεπιστημιακούς ασκούν ελευθέριο επάγγελμα δεν καταβάλλει την παρακράτηση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ, ΑΝ Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΕΧΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ή  ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΚΟΜΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ????

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΕΣΙΑ, ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΦΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ????

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:
Eκατονταδες καθηγητές δεν πληρώνουν την οφειλόμενη συνδρομή τους στο πανεπιστήμιο απο το ιδιωτικό τους επάγγελμα. Επικαλούνται ότι έχουν προσβάλλει την παρακράτηση αυτή ως αντυσυνταγματική στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Ο πρύτανης είναι δικηγόρος πολλών πέρα απο την ατομική ΔΙΚΗ ΤΟΥ προσφυγή. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.  Το δικαστήριο επί ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ δεν αποφασίζει, μάλλον επίτηδες για να κερδίζουν καιρό. (αν βρω τα δημοσιεύματα θα τα πάρεις….)
Αλλά, η άσκηση προσφυγής ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ μέχρι εκδόσεως της αποφάσεως ΠΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ….!
ΚΑΠΟΙΟΙ άλλοι, δήθεν ΠΟΝΗΡΟΙ, καταθέτουν ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, που το πανεπιστήμιο τις ΦΥΛΑΕΙ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ για να είναι ….ΟΛΟΙ ΤΥΠΙΚΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ….
Υποτίθεται οι εισαγγελίες έχουν ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΑΝΑΚΡΙΣΗ για αυτά όλα, που είναι και ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ, αλλά οι ανακρίσεις αυτές ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…..!
Οι υποθέσεις αυτές είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ των σάπιων κυβερνήσεων στους…. πολυεπιτηδευματίες πανεπιστημιακούς…. Οσάκις το υπουργείο ΠΙΕΖΕΤΑΙ από καθηγητές, ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ της ειδικής εισφοράς ιδιωτικού επαγγέλματος….. ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, με πρόσχημα ανύπαρκτες ΕΡΕΥΝΕΣ….( χωρίς έλεγχο αποτελεσμάτων η λογοδοσίες….).
ΑΝ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΑ…!

Απάντηση