ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΠΙΣΤΕΩΣ -ΚΑΤΟΧΗ 1940  — Έλαβα στο e-mail μου την ΠΑΡΑΚΑΤΩ ενημέρωση, και ένιωσα ντροπή και προσβολή για τις επιστημονικές οικονομολογικές μου γνώσεις και το σπουδαίο IQ μου, που σας πληροφορώ με μεριοφροσύνη, ότι είναι ανωτέρας ποιότητος και βαθμίδος από το του Λυγερού…..

  — “JASON BOURNE:
— Γεια σας τι κάνετε ελπιζω καλα
— Και στον αγώνα
— ΤΡΑΠΕΖΑ άλφα βανκ 1932-1964 μετοχες ανατολής αγοραςμενες και στην κατοχή της απο το 1940 εώς το 1963 τις ταχα ακυρωμένες μετοχες («Banque d’Orient») ειχε στους ισολογισμούς τις η άλφα ΤΡΑΠΕΖΑ πίστεως περιμένοντας την ολοκλήρωση τις ΕΚΑΘΑΡΙΣΗΣ  αλλιώς γιατι να αγοράζει σκουπίδια ;;; Σε ερώτηση μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ η απάντηση ήταν ουδέν σχόλιο…
— Γεια σας”

  — Η σειρά παλαιών διαδοχικών ισολογισμών της “ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ” όπως μου υπέδειξε με το συνημμένο του ο “JASON BOURNE”  υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1.1&thid=1483da68e8c7ec6d&mt=application/pdf&authuser=0&url=https://mail.google.com/mail/u/0/%3fui=2&ik=534b69b373&view=att&th=1483da68e8c7ec6d&attid=0.1.1&disp=safe&zw&sig=AHIEtbSuw3JEIrN69xF5pqUW2W2x23TBBA  που όμως σε μένα άλλα δείχνουν οι ισολογισμοί της.

  1.—  Έως και τον Ισολογισμό της Τραπέζης Εμπορικής Πίστεως της 31-12-1939 (τρία ολόκληρα χρόνια μετά την λήξη της εκκαθαρίσεως της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ («Banque d’Orient»), δεν εμφανιζονται να υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, ΚΑΜΙΑ μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής («Banque d’Orient»).

  2.— Ξαφνικά, στον πρώτο κατοχικό ισολογισμό της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, στην κατάσταση Χρεογράφων της 31-12-1940, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 1941, απεικονίζονται 100 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής («Banque d’Orient»), συνολικής αξίας…. 100 κατοχικών δραχμών!!!! Δηλαδή αξίας εκάστης μετοχής, δρχ. 1 (μία = καμία). Αυτή η απεικόνιση σαφέστατα δεν αφορά αγοραπωλησία χρεογράφων ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν:

  2α.– ή ότι κάποιος υπάλληλος της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως κατείχε στο υπαλληλικό γραφείο του τις εν λόγω μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής («Banque d’Orient») και λόγω θανάτου του, οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ αυτοί τίτλοι, σωστά και νόμιμα απεγράφησαν στα κατάστιχα της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, αφού σε χώρο της βρέθηκαν. Επειδή δε τότε, τα χαρτιά αυτά, όπου και αν ευρίσκοντο, ήσαν άνευ πραγματικής αξίας, ορθά απεικονίσθησαν λογιστικώς, ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΕΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ με το ευτελές ποσό της 1 δραχμής ανά μετοχή.

  2β.– ή προέρχονται από πελάτη της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, ο οποίος είχε λάβει δάνειο από τη τράπεζα “επ ενεχύρω χρεογράφων” – δηλαδή κατέθεσε για ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, για να λάβει δάνειο, την περίοδο των παχέων αγελάδων για τη χρεοκοπημένη από το 1932 Τράπεζα της Ανατολής. Το δάνειο έληξε ανεξόφλητο και το 1940, αυτά τα άχρηστα χαρτιά, περιήλθαν στη κυριότητα της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, η οποία και σωστά τα αποτίμησε λογιστικώς, ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΕΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ με το ευτελές ποσό της 1 δραχμής ανά μετοχή.- ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ.-

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΠΙΣΤΕΩΣ -ΚΑΤΟΧΗ 19443.— Στον Ισολογισμό της 31-12-1944 της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως, πολύ ορθά, η λογιστική απεικόνιση υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, αφού οι μετοχές της πρώην Τραπέζης της Ανατολής, δεν έχουν καμία αξία όπου και αν ευρίσκονται και κοστολογούνται πλέον ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, ως συνολικά (και οι 100 μετοχές) αξίας 1 δραχμής!!!! Δηλαδή, 1 λεπτό της δραχμής εκάστη!!!!

4.— Αυτή η τελευταία λογιστική απεικόνιση, θα κρατήσει ακόμα 20 χρόνια, οπότε στον ισολογισμό 31-12-1964, οπότε και διαγράφονται οριστικά και αμετάκλητα, ΩΣ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΑΠΟΣΒΕΣΘΕΙΣΑ.

  === Κύριε “JASON BOURNE” είστε επιχειρηματίας. Λογιστή έχετε!!!…. Αντί να βασανιζόμαστε άδικα, αφού βλέπεις ότι δεν τραβάει το θέμα, γιατί δεν βάζετε τον λογιστή σας να εμφανίσει στο διαδίκτυο τις θεωρίες σας. Κύριε, στις περισσότερες των περιπτώσεων, η “κτήση” στις τράπεζες, δεν αφορά αγορά;;;

7 Comments

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

  ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ “ΣΤΟΙΧΕΙΑ”
  ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΛΟΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.
  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ – ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ “ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ” ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ , ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΤΙ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ.

 • Ο/Η Ρήνος Λευτέρης λέει:

  Κύριε Μπαρμπανίκο, οι υπό εκκαθάριση εταιρείες πως δηλώνονται στους ισολογισμούς; Στην πλήρη τους αξία ή στην μονάδα;

  Έχω την εντύπωση ότι υπολογίζονται στη μονάδα, επομένως καλά έκανε η Εμπορική Πίστεως ΑΕ και τις κρατάει στον ισολογισμό, ως προσμονή είσπραξης μέχρι το 1963. Τέτοια παραδείγματα έχω εκατοντάδες να σας δείξω.

  Από τις δύο περιπτώσεις που αναφέρετε, και λόγω της κατοχής, νομίζω η δεύτερη ταιριάζει καλύτερα. Πιθανά κάποιος τις είχε δώσει σαν εγγύηση στην Εμπορική Πίστεως για να λάβει δάνειο. Αν λοιπόν ήταν άχρηστες από το 1936, όπως λέει η ΕΤΕ και εσείς, γιατί η τράπεζα να βάζει σκουπίδια στον ισολογισμό της; Δεν το γνώριζε; Άλλα σκουπίδια δεν έβαλε; Γιατί να κατασχέσει ήδη άχρηστα χρεόγραφα και να βάλει στους ισολογισμούς της; Αν τα είχε κατακρατήσει το 1935, θα είχε κάποια λογική αυτό που λέτε.

  Χρειάστηκαν 28 χρόνια για να καταλάβει η Εμπορική Πίστεως ότι οι απαιτήσεις της για την Τράπεζα Ανατολής είναι “οριστικώς και αμετακλήτως αποσβεσθείσες”;

  Καλοπροάιρετα σας ρωτάω μια που εσείς γνωρίζετε περισσότερα λογιστικά από εμένα προφανώς.

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ,Ε ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΩΣ ΑΣΧΕΤΟ – ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΩΓΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ α. ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΣ και β. ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ.
   ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ -ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΙΣΤΩΤΗΣ- ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΑΚΡΥ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ, ΝΟΜΙΚΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   ΑΝ καταλάβετε, ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει λάβει ενυπόθηκο δάνειο, βάζοντας ως υποθήκη ολόκληρη πολυκατοικία, η οποία όμως καταρρέει από ισχυρό σεισμό στο μέσον της δανειακής συμβάσεως, θα κατανοούσατε και τον λογιστικό χειρισμό μέχρι την οριστική διαγραφή χρεογράφων που έπαυσαν να έχουν αξία, για μακρό χρονικό διάστημα.
   Τι θα έκανε η τράπεζα???…. Θα απαιτούσε από τον δανειολήπτη να της ξαναχτίσει την πολυκατοικία που κατέρρευσε και είχε αρχικά υποθηκεύσει???
   Θα διέγραφαν το χρέος, που αντιστοιχούσε στην οικοδομή αυτομάτως, επειδή κατέρρευσε???
   ΜΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟ και μου τσαμπουνάτε ανόητα παραδείγματα με κάποια ηλίθια υπάλληλο υπουργείου οικονομικών. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι για κάποια χρόνια η απαίτηση της τράπεζας θα χαρακτηρισθεί επισφαλής και για άλλα τόσα θα λιμνάζει με 1 μονάδα, ώσπου ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, θα αποσβεσθεί πλήρως και θα διαγραφεί.
   ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ότι σοβαρό λογιστή δεν ρωτάτε ή δεν ακούτε. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ υποστηρίξει όλα αυτά που κατά καιρούς ισχυρίζεστε, θα πρέπει να είναι μεγάλος κόπανος.

 • Ο/Η Αυτόλυκος λέει:

  Μπαρμπανίκο,
  ακόμη καί τό όνομα τού αποστολέα, (εάν είναι πραγματικό), θά πρέπει νά σέ βάλει σέ σκέψεις. Παρα πάει γιά σύμπτωση.!

  Jason Charles Bourne is a fictional character and the protagonist of a series of novels by Robert Ludlum and subsequent film adaptations. He first appeared in the novel The Bourne Identity (1980), which was adapted for television in 1988. The novel was very loosely adapted in 2002 into a feature film under the same name and starred Matt Damon in the lead role.

  The character has appeared in twelve sequel novels; the most recent (nine) were written by Eric Van Lustbader, with the latest published in 2014. Along with the first feature film, The Bourne Identity (2002), Jason Bourne also appears in two sequel movies The Bourne Supremacy (2004) and The Bourne Ultimatum (2007), both with Damon again in the lead role. Jeremy Renner stars in the fourth film of the franchise, The Bourne Legacy, released in August 2012.[2] Damon stated in interviews that he would not do another Bourne film without Paul Greengrass, who had directed the second and third installments.[3]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Bourne

  • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης λέει:

   Πρέπει να είναι διαδικτυακό ψευδώνυμο. Έχει χρησιμοποιήσει και 2 ονόματα διεκδικητών μετοχών, κατά της ΕΤΕ.
   Με γελοιογραφίες τι κάνεις;;; Χάθηκες.

   • Ο/Η Αυτόλυκος λέει:

    Έστησα καινούργιο πύργο. Ο παλιός είχε μεγάλη ζημιά. Σέ λίγες μέρες θά ξαναρχίσω, καί ελπίζω σύντομα καί μέ βίντεο.
    Πρός τό παρόν είμαι μέ ένα λάπτοπ. Κατάντια!

Απάντηση