Πασόκ, το άλλο πρόσωπο του Σαμαρά

5 Σεπτεμβρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ   — Tα 40 χρόνια του γιορτάζει το πασοκ, ότι απέμεινε τέλος πάντων. 40 χρόνια πορείας για να καταντήσει τελικά νέα δημοκρατία.
   — Πάντα νέα δημοκρατία ήταν αλλά το έκρυβε… όμως για πόσα χρόνια να κρύψεις την αλήθεια;
   — ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ντρέπεται να λέει το όνομα του και παρουσιάζεται πότε ως ελιά και πότε ως κουκούτσι.

Ο Σαμαράς με την ευκαιρία των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ θα κάνει δώρο στον Μπένι 6500 απολύσεις.
Και έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.
Ψηφίστηκε ο νόμος ή προλαβαίνω να προσβάλω το πολίτευμα;
Δηλαδή αν πω ότι στην Ελλάδα αυτή την στιγμή έχουμε δημοκρατία θα θεωρηθεί ως προσβολή; Ή τα χοντρά ψέματα δεν θα λαμβάνονται υπόψη; 
Αφού έχω χρόνο ας προσβάλω λιγάκι το πολίτευμα: Παπούλιας – Παπούλιας (προστατευόμενο είδος που πολέμησε τους Γερμανούς όταν ήταν 12 ετών), Κουβέλης, Σαμαράς, Μπένι, Στουρνάρας με χίλια πρόσωπα….
Δεν θα εφαρμοστεί ο ενιαίος ΦΠΑ καθησύχασε η κυβέρνηση. 19% είπαμε θα είναι;
Επιτέλους δόθηκε μια λύση για τα κόκκινα δάνεια…. Θα μας τα παίρνει τα σπίτια η τράπεζα αλλά άμα τις δίνουμε ενοίκιο θα μας αφήσει να μείνουμε εκεί.
Ξέρεις τι είναι να γλυτώνεις την μετακόμιση; Μεγάλη ταλαιπωρία.
Και οι κομμουνιστές θα μας έπαιρναν τα σπίτια αλλά αυτοί θα μας άφηναν τουλάχιστον  να μένουμε τσάμπα σε αυτά… 
Συνεργάσιμος σφουγγαράκης
Συνεργάσιμος δανειολήπτης είναι αυτός που δεν θα αντιδράσει στις ορέξεις της τράπεζας αλλά θα σφουγγαρίσει κιόλας το σπίτι για να το πάρει καθαρό ο τραπεζίτης.
Το καημένο το Ζάππειο…. Και Γιωργάκη και Μπένι και το όλον ΠΑΣΟΚ συν ο Λοβέρδος… τι τραβάει και αυτός ο χώρος.
Ελπίζω μόνο να την έχουν επιτυχία αυτές οι παραστάσεις και έχουμε μετά αλά Αντωνάκη: Ζάππειο Γιωργάκη 2, Ζάππειο Γιωργάκη 3 κλπ
Ο Μπένι και τα επόμενα Ζάππεια θα τα λέει Ζάππειο 1! Το εγώ του δεν θα του επιτρέψει να πάει στο νούμερο 2
Ο Κουβέλης από μικρός φαινότανε ότι θα μεγαλώσει. Το σκέφτεται, λέει, να δεχθεί πρόταση για να γίνει πρόεδρος της ελληνικής αποικίας.
Βέβαια ο καημένος ο πασοκοφώτης τώρα έμαθε αυτήν την πρόθεση. Όλοι οι υπόλοιποι λέγαμε ότι ξεφτιλίστηκε συγκυβερνώντας μόνο και μόνο για να γίνει πρόεδρος της γερμανικής αποικίας.
Ο Ολάντ ζήτησε τον Στουρνάρα για υπουργό οικονομικών καθώς έχει κατανοήσει πλήρως το όραμα της Μέρκελ. Όμως τελικώς ο Στουρνάρας δεν πήγε στην Γαλλία, λέγοντας: Στουρνάρια υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Και ο Ολάντ βρήκε κάποιον Μακρόν από την ελπίδα.   — Το είπε και ο Σόιμπλε. Μας σώσανε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό που ζεις είναι εικονική πραγματικότητα. Και αν δεν πιστεύεις τον Σόιμπλε ρώτα τον Αντωνάκη, αυτόν σίγουρα τον εμπιστεύεσαι αφού τον ψήφισες…. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα αντισυνταγματικό χαράτσι. Αλλά έγιναν διορθώσεις. Τώρα πια είναι ένα διορθωμένο αντισυνταγματικό χαράτσι.
1 δις ανεξόφλητα χρέη το μήνα… η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σώσιμο με στόχο τα ανεξόφλητα να φτάσουν τα 3 δις το μήνα.
Μετά την εφαρμογή του σοσιαλισμού της ελληνικής κυβέρνησης (στην οποία συμμετέχει το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ) έχουμε και την εφαρμογή του σοσιαλισμού και στην Γαλλία από τον Ολάντ.

Αλίμονο μας αν μας κυβερνήσουν τίποτα δεξιοί….
Θα γίνουν πλειστηριασμοί αλλά χαζούλη μου θα προσπαθήσει ο Αντωνάκης να μην σου πάρουν το σπίτι στο 30% της αντικειμενικής αλλά στο 35%. Άντε πάλι για μας δουλεύει ο σφουγγαράκης….
Όπως θα έλεγε και ο ίδιος: «Ιδιοκτησία; Σφουγγάρι…, πάμε για άλλα τώρα».
(Το κείμενο  δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα το ΧΩΝΙ)

Μικρός Φωκίων  Μέσω “Το Γρέκι

Αναρτήθηκε από sibilla

Απάντηση