ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ   — “Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν” ….δεν ισχύει πλέον ….Μπαρμπανίκο.
Έπεσε “τσεκούρι” σε αρκετές σοβαρές εξετάσεις που θα πληρώνονται πλέον από τη τσέπη μας!  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  — Τσεκούρι από τον τσεκουράτο υπουργό υγείας Βορίδη και στο τεστ ΠΑΠ ….σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ έλεγχος κάθε τριετία — Ποιες διαγνωστικές εξετάσεις κόβει από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ!

  — Σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι περιορισμοί στις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr μαχαίρι μπαίνει σε μαγνητικές τομογραφίες και τεστ ΠΑΠ (μεταξύ άλλων), τα οποία θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του Οργανισμού, σύμφωνα με τα νέα αυστηρότερα κριτήρια.

  — Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ, το τεστ ΠΑΠ δεν δικαιολογείται πλέον σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες χωρίς ηλικιακά όρια μπορούσαν να πραγματοποιήσουν το τεστ και να το δικαιολογήσει καλύπτοντας τις δαπάνες ο ΕΟΠΥΥ.

  — Επίσης δεν θα δικαιολογείται πλέον η εξέταση για καρκίνο του προστάτη σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάχουσες νόσους. Η εξέταση θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης ειναι η κλασσική ακτινογραφία και οχι η μαγνητική.

  — Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.

Εκτός από τα νέα ”κριτήρια” το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος. Ετσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί εαν το διαγνωστικό κέντρο έχει καλύψει το πλαφόν ή όχι, αλλιώς θα πληρώνει τις εξετάσεις απο την τσέπη του.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Αναρτήθηκε από mama365.gr

Απάντηση