ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  — Με επιτυχία, και μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στην παραλία Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της διοργάνωσης FreeSalonikaDay, με κεντρική εκδήλωση αυτή της δημιουργίας μιας ανθρώπινης αλυσίδας, παράλληλα με μια κόκκινη κορδέλα.

  — Με αίτημα την διεκδίκηση για μια άλλη ζωή και καθημερινότητα εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια ημέρα. Το κείμενο-κάλεσμα του FreeSalonikaDayχαρακτηριστικά αναφέρει «Το μέλλον μας δεν πωλείται. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας».

Πολύς κόσμος ήταν εκεί, από τοπικά κινήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις (Sosτε το Νερό, ResisΤΑΙΠΕΔ), το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, κινήσεις πολιτών από περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης όπου μεγάλες εκτάσεις έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα, αγωνιζόμενα σωματεία εργαζομένων όπως αυτά του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς και το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Ελεύθερη ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στην ΚοκαΚολα, που συνεχίζουν δυναμικά το μποικοτάζ, καθώς και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, μαζί με τους σχολικούς φύλακες που άφησαν για λίγες ώρες το κέντρο αγώνα τους (Αριστοτέλους με Τσιμισκή) για να έρθουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την αλυσίδα αλληλεγγύης, αντίστασης και πολιτισμού.Το παζλ της ευρείας συμμετοχής συλλογικοτήτων συμπλήρωναν οι δημοτικές κινήσεις, ομάδες πολιτισμού και μουσικά σχήματα της πόλης.

Μαζί με τα κινήματα και η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού που έδωσε ισχυρό παρόν στην κινητοποίηση, πολλά μέλη της οποίας μετέβησαν στον Λευκό Πύργο με το καραβάκι της θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Απάντηση