ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ  — Kοκαΐνη και κάνναβη, κρυμμένα σe αυτοκίνητο του Βατικανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τη γαλλική αστυνομία!!!!

  — Οι δύο άνδρες κρατούνται από τη γαλλική αστυνομία μετά τα τέσσερα κιλά κοκαΐνης και κάνναβης που βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ένα επίσημο αυτοκίνητο του Βατικανού με διπλωματικές πινακίδες.

  — Το Γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL είπε, ότι το όχημα, το οποίο ανήκε στον καρδινάλιο της Αργεντινής Jorge Mejia, είχε πάει για να τον εξυπηρετήσει λίγες ημέρες. Ο συνταξιούχος καρδινάλιος (ομότιμος Βιβλιοθηκονόμος) είναι σήμερα κλινήρης μετά από μια καρδιακή προσβολή.

  — Δύο Ιταλοί άνδρες, ηλικίας 30 και 41, πιστεύεται ότι κατείχαν το αυτοκίνητο και το οδήγησαν στην Ισπανία, όπου φέρεται να παρέλαβε τα τέσσερα κιλά κοκαΐνης και  150 με 200 γραμμάρια κάνναβης.

  — Το ζευγάρι στη συνέχεια φέρεται να οδήγησε το αυτοκίνητο πίσω στη Γαλλία με τα ναρκωτικά κρυμμένα στο αυτοκίνητο. Προφανώς πίστευαν ότι οι διπλωματικές πινακίδες θα τους προστατεύσουν από τον έλεγχο στα σύνορα.

  — Ωστόσο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, καθώς ταξίδεψε μέσω Chambéry, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και την Ιταλία, την Κυριακή, όπου διαπίστωσε την παράνομα ναρκωτικά.

  — Η αστυνομία στη Λυών έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό.

  — Σε μια δήλωση, η “Αγία” Έδρα επιβεβαίωσε ότι ένα από τα οχήματά της, συνελήφθη από τις γαλλικές τελωνειακές υπαλλήλους με ναρκωτικά, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάμειξη προσωπικού της.

ΠΗΓΗ:  independent.co.uk/news

Απάντηση