ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 5  — Κι αυτό το άθλιο κρυφτό, δε μπορεί παρά να είναι αποκαλυπτικό, όχι μονάχα της εθνικής ανεπάρκειας των σφετεριστών της πολιτικής εξουσίας, αλλά  ακόμη και της προσωπικής τους ενοχής για επικίνδυνους χειρισμούς σε βάρος της χώρας…

  — του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΠΟΥΛΟΥ
  — Θυμίζουμε πως ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος σπεύδοντας στην Άγκυρα να συγχαρεί τον Ερντογάν για την ανάδειξή του στην προεδρεία της χώρας, έσπευσε να δηλώσει πως μετέφερε επιστολή του τρισάθλιου Αναστασιάδη στον τούρκο πρόεδρο. Την ύπαρξη αυτής της επιστολής διέψευσε προσωπικά ο ίδιος ο Ερντογάν, αλλά δυστυχώς για την Ελληνική εξωτερική πολιτική, ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος αντί να απαντήσει προσωπικά ως ώφειλε στην τουρκική πρόκληση, επέλεξε να σουλατσάρει στο Ζάππειο και να ξεφτιλίζεται από τους κλακαδόρους του εθνικού ολετήρα. 
  — Ο ίδιος ο πρωθυπουργος της χώρας, που τον διατηρεί στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν απέπεμψε το Βενιζέλο από το υπουργείο των εξωτερικών, αλλά παρέμεινε άφαντος, και το βάρος της “διπλωματικής” απάντησης ανέλαβε ο
εκπρόσωπος του υπουργείου εξωταρικών ο κ. Κούτρας, ενώ η απάντηση έπρεπε να είναι εξόχως πολιτική, και σε κορυφαίο πολιτειακό επίπεδο. Δείτε σχετικά μας άρθρα:

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ???

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ???

Η αθλιότητα δυστυχώς συνεχίζεςται από το δίδυμο των φοβικών και συνενόχων ελληνοφώνων ανδρεικέλων. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα on alert, η τουρκική προκλητικότητα διευρύνεται, και μετά την απαράδεκτη σιωπή του διδύμου των συνενόχων, αυτή τη φορά ο θρασύτατος Νταβούτογλου επανέρχεται και καλεί τον Σαμαρά να …πιούν μαζί τσάι στα κατεχόμενα και να συζητήσουν. Δυστυχώς και αυτή τη φορά, και ενώ η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί δια στόματος των ανωτάτων πολιτειακών της παραγόντων, με τρόπο προσβλητικό και ταπεινωτικό για την εθνική μας αξιοπρέπεια, το θλιβερό δίδυμο επιλέγει και πάλι τη σιωπή, αναθέτοντας και πάλι την αρμοδιότητα της διπλωματικής απάντησης στον κ. Κούτρα, αποφεύγοντας επιμελώς να δώσουν την πρέπουσα εθνική απάντηση στους γκάγκστερ του Αιγαίου. Δείτε τον απόλυτο εξευτελισμό της Ελληνικής εξωωτερικής πολιτικής στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, από το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά να κάνουν κοινή επίσκεψη στην Κύπρο. «Να πάμε πρώτα στο νότιο μέρος και μετά στο βόρειο», είπε ο κ. Νταβούτογλου και πρόσθεσε: «Ας πιούμε μαζί τσάι και να συνομιλήσουμε»…
ImageΣε ερώτηση αν η Άγκυρα υποστηρίζει δύο κράτη, ομοσπονδία ή συνομοσπονδία στην Κύπρο ο κ. Νταβούτογλου απάντησε: «Αυτό που θέλουμε είναι… αυτό που οι δύο πλευρές συμφώνησαν και η Τουρκία υποστήριξε, το κείμενο είναι καθαρό». (σ.σ.: Πρόκειται για την συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου, η οποία αναφέρεται σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία).
Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» έδειξαν πάντοτε καλή πρόθεση. «Θέλαμε η Κύπρος να γίνει νησί ειρήνης, θέλαμε να έρθει η ειρήνη, η ευημερία και η γαλήνη στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της ειρήνης που θα διασφαλιστεί στην Κύπρο. Θέλαμε η Τουρκία, η Ελλάδα, η “ΤΔΒΚ” και η Ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να σκεφτούν πως μπορούν να μετατρέψουν την Ανατολική Μεσόγειο σε λεκάνη ειρήνης, αλλά εμείς όσο ισχυρή θέληση και να επιδείξαμε, δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια ανταπόκριση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Η καθυστέρηση τον συνομιλιών είναι χάσιμο χρόνου. Το Εθνικό Συμβούλιο στην Ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει δύσκολη την λήψη αποφάσεων», υποστήριξε ο κ. Νταβούτογλου.
Επίσης, έκανε έκκληση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας: «Ελάτε και ας κάνουμε αυτή την ειρήνη όχι αύριο, σήμερα, όχι την άλλη βδομάδα, αυτή τη βδομάδα, όχι την επόμενη χρονιά, αυτή την χρονιά. Μια λύση η οποία αναβάλλεται, στην πραγματικότητα βαθαίνει την μη λύση, ας μην την αναβάλλουμε».
Για τις αμοιβαίες επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Ελλάδα και Τουρκία αντίστοιχα, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχιστούν.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου απηύθυνε έκκληση και στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. «Ελάτε και ας αποτελέσουμε παράδειγμα. Ας γίνουμε παράδειγμα και για άλλες κρίσεις», είπε και σχετικά έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Ή ελάτε να βρούμε μαζί λύση ή ας άρουμε το εμπάργκο και να σκεφτούμε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους Τουρκοκύπριους μόνους τους στην μοίρα τους».
Τέλος, σε ερώτηση αν και το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφερθεί όπως και το νερό, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η μέθοδος μεταφοράς νερού είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο. «Το φυσικό αέριο είναι περιουσία του νησιού. Το σκέφτονται αυτό μονόπλευρα. Στο θέμα του φυσικού αερίου η Ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει λάθος», είπε.

Τι απαντά το ΥΠΕΞ
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ανέφερε ο νέος Τούρκος Πρωθυπουργός  κ. Ahmet Davutoglu, ευρισκόμενος στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε τα εξής:
«Η Ελλάδα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου στηρίζει την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου.
Στην Τουρκία εναπόκειται να συμβάλει στην επίτευξη λύσης, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή την ύπαρξη των κατοχικών της στρατευμάτων, το μη σεβασμό, από πλευράς της, των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συνεχιζόμενο εποικισμό και την αντιπαραγωγική στάση που τηρεί, μέχρι σήμερα, η τουρκοκυπριακή πλευρά στις δικοινοτικές συνομιλίες».
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Απάντηση