Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: 6 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές ζητά το 54%

18 Σεπτεμβρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΑΛΠΗ 1   — “Τι δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ”

  — Νέα πρωτιά με μεγάλο προβάδισμα καταγράφεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημοσκόπηση από τη Μονάδα Έρευνας Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από 11 ως 15 Σεπτεμβρίου, χρόνος κατά τον οποίο είχαν γίνει οι ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ. 

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 18%. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, το Ποτάμι 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%. Το ποσοστό για τους αναποφάσιστους ανέρχεται στο 21%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,5%.

Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις από την ΔΕΘ, η ομιλία Σαμαρά φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανή να πείσει, καθώς μόνο το 18% τις αποδέχεται, ενώ το 30% κρίνει ότι δεν είναι ικανές να αντιστρέψουν το κλίμα, την ώρα που το 52% εκτιμά ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Αντίθετα, η εικόνα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετική με το 28% να εκτιμά ότι οι προτάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 53% δεν τις θεωρεί εφαρμόσιμες και καλά μελετημένες, ενώ μόλις το 19% τις απορρίπτει. 

Τέλος, η πλειονότητα, το 54%, απαντά θετικά στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και εκλογή νέου ΠτΔ από την επόμενη Βουλή που θα προκύψει, ενώ το 46%  απαντά ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Αναρτήθηκε από ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: 
Η θέση μου είναι αταλάντευτα αμετάβλητη και ΕΧΘΡΙΚΗ, τόσο κατά της συγκυβερνητικής ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΑ.Ο.Σ., όσο και εξίσου εχθρική κατά της προσινοΣΥΡΙΖΑ ΧΟΥΝΤΑΣ σε αναμονή, με οποιουσδήποτε κοπρίτες πιθανολογούνται ότι φλερτάρουν με μια ΕΠΙΣΗΣ σιωνιστική χούντα Τσίπρα….

Απάντηση