Σήμερα η απόφαση για τις καθαρίστριες….

23 Σεπτεμβρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ  — Posted by onpolitika

  — Η κρίσιμη μέρα για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έφτασε με τον Άρειο Πάγο να καλείται σήμερα να κρίνει εάν θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

  — Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους δίνοντας δυναμικό «παρών» έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ το βράδυ πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία.

  — Με συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν.

  — Σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 09:30,έξω από τον Άρειο Πάγο.

  — Πάντως, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η εισήγηση Αρεοπαγίτη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

  — Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος είχε χαρακτηρίσει την εισήγηση που προτίθεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να υποβάλει ο Αρεοπαγίτης ως «νομικά αβάσιμη και έωλη».

Αναρτήθηκε από olympia.gr

Απάντηση