ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΧΑΤΑΝ  — Μια τελετή Επιτόπιας Λιτανίας, για τη νέα ανοικοδόμηση του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, ένα εκκλησάκι στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, έχει οριστεί για το Σάββατο 18η Οκτωβρίου 2014 στις 12:00 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια συνδυασμένη προσευχή, δοξολογία, αγιασμό, και ένα μνημόσυνο για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

  — Η εκδήλωση συμπίπτει με μια πρωτοβουλία, για μεγάλη συγκέντρωση χρημάτων και μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να αντληθούν περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου ιερού ναού, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava, ο οποίος είναι γνωστός για το σχεδιασμό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και πολλών άλλων κτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην ελληνική πρωτεύουσα.


  — Η μικρή Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία ιδρύθηκε το 1916, είχε καταστραφεί ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν έπεσε ο Νότιος Πύργος. Η νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα ανακατασκευαστεί μόνο μια μικρή απόσταση με τα πόδια στο σημείο 130 Liberty Street, με θέα το μνημείο της 9/11.

  — Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα προεδρεύσει στο ιστορικό γεγονός με τη συμμετοχή των ιεραρχών της Συνόδου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τη τελετή θα παρακολουθήσουν  αξιωματούχοι της πόλης της Νέας Υόρκης, αξιωματούχοι των πολιτειών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, ιερείς και διαθρησκευτικοί εκπρόσωποι, τα μέλη οικογενειών των θυμάτων της 9/11, οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων Αρχιεπισκοπής και οργανώσεις και πολλοί πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Η Αρχιεπισκοπή έχει ξεκινήσει μια ιστοσελίδα αφιερώσει στο έργο, καθώς και μια σελίδα στο Facebook που προσφέρει ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του κτιρίου του ιερού ναού.

Ο Μάικλ Τζαχάρη, Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής είπε, «Όταν τελειώσετε, ο ναός του Αγίου Νικολάου θα είναι ένα ορατός και θα εμπνέει φόρο τιμής όχι μόνο για την θηριωδία που διαπράχθηκε στις 11.09, αλλά και θα ακτινοβολεί την Ελληνική Ορθόδοξη πίστη, και τις βασικές μας αξίες της αγάπης, του σεβασμού, της ειρήνης, της επούλωσης, και της συγχώρεση.

  — ΠΗΓΗ: pappaspost.com

  === ΑΠΟΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
1.– Για έξοδα ….αγοράς οικοπέδου δεν τίθεται θέμα, αφού η ανακατασκευή θα γίνει στον χώρο του κατεδαφισμένου ναού. Το μέγεθος του νέου οικοδομήματος, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο, από το αντίστοιχο, του ναού που καταστράφηκε. Από κει και πέρα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, χρωστά πολλές εξηγήσεις για το τι θέλει, τα πάνω από 40.000.000 $ για να φτιάξει ένα εκκλησάκι, και ποια ανάγκη υπήρχε για να φεσώσει τους ελληνοαμερικάνους με έναν…. Καλατράβα.
2.– Επίσης (βλέποντας τη μακέτα) ο Δημήτριος θα πρέπει να εξηγήσει, τι σόϊ πράμα είναι αυτός ο ναΐσκος, γιατί περισσότερο με μικρή χάβρα μιάζει, παρά με ορθόδοξο χριστιανικό ναό…..

Απάντηση