ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΝΑΫΛΟΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ 1  — Στην απαγόρευση των πλαστικών σακουλών μίας χρήσης, προχώρησε η πολιτεία της Καλιφόρνια, βάσει νομοθεσίας που υπέγραψε σήμερα ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν και σύμφωνα με την οποία καθίσταται παράνομη τη χρήση αυτών σε καταστήματα.

  — Το νομοσχέδιο αυτό απαγορεύει σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία να διανέμουν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους. Ο νόμος αυτός θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2015, ενώ τα μικρότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν να τον εφαρμόζουν από τον Ιούλιο του 2016.

  — «Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση –μειώνει τη διακίνηση πλαστικών που ρυπαίνουν τις παραλίες μας, τα πάρκα, ακόμα και τον απέραντο ωκεανό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπράουν. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του πως και άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνια.

  — Στις ΗΠΑ, τα καταστήματα παρέχουν στους πελάτες πλαστικές ή χάρτινες σακούλες όπου τοποθετούν τα αγαθά που αγοράζουν.

  — Τουλάχιστον 120 κοινότητες της Καλιφόρνια έχουν ψηφίσει διατάξεις για την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών, με την υποστήριξη περιβαλλοντικών ομάδων.

  — Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη χορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια προκειμένου να παράσχει βοήθεια στις επιχειρήσεις στη μετάβαση προς την κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.

ΠΗΓΗ:  newsbomb.gr

Απάντηση