Ανταπόκριση — Τελ Αβίβ, Ισραήλ (Μαάν)
Μια Ισραηλινή εταιρεία προσλαμβάνει μισθοφόρους, για να στηρίξει τις προσπάθειες του Moammar Gadhafi, να καταστείλει την εξέγερση που εκδηλώθηκε εναντίον του καθεστώτος του, αναφέρει από την Τρίτη μια Ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων!!!!!
Επικαλούμενο Αιγυπτιακές πηγές, το νέο Εβραϊκό site “Inyan Merkazi” είπε, ότι η εταιρεία αυτή διοικείται από τους συνταξιούχους διοικητές του Ισραηλινού στρατού.
Η ανταπόκριση υποστηρίζει, ότι οι πάρα πολύ υψηλού προφίλ πρώην Ισραηλινοί αξιωματούχοι (στρατιωτικοί), πραγματοποιούν παράνομες συναλλαγές όπλων σε πολλά Αφρικανικά κράτη, και έχουν αντιμετωπίσει πολλές ανακρίσεις, για τις δραστηριότητές τους στο παρελθόν.
Το site ειδήσεων αναφέρει, ότι ο επικεφαλής της εταιρείας (όπλων), συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον υπουργό Άμυνα Εχούντ Μπαράκ και τον προϊστάμενο της Ισραηλινής αντικατασκοπίας Cokhavi στο Τελ-Αβίβ. Προσέθεσε δε, ότι το καθεστώς (του Ισραήλ) ενέκρινε όλες τις προσλήψεις μισθοφόρων της εταιρείας, (που στρατολογήθηκαν) για να βοηθήσουν τον Gadhafi!!!!! για να καταστείλει άγρια (την εξέγερση που εκδηλώθηκε) σε βάρος του ηγέτη (της Λιβύης). Οι μισθοφόροι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1.000 Λίβυους μέχρι σήμερα, λένε οι ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενέκριναν την πρόσληψη μισθοφόρων, από τον φόβο, μήπως αν ανατραπεί ο Gadhafi,  αντικατασταθεί από ένα “εξτρεμιστικό Ισλαμικό καθεστώς”.
Κατά τη διάρκεια του εδώ και τέσσερις δεκαετίες καθεστώτος Gadhafi στο Βόρρειο Αφρικανικό κράτος, αυτό υπήρξε ένας από τους πιο ηχηρούς επικριτές του Ισραήλ.
Εκπροσώπους της (Ισραηλινής) εταιρίας (λαθρεμπορίας όπλων και μίσθωσης μισθοφόρων) μετέβει πρόσφατα στο Τσαντ για να συζητήσει το θέμα με έναν υψηλόβαθμο Λίβυο Αξιωματικό Πληροφοριών, τον Abduallah Sanusi, ανέφερε η ανταπόκριση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο (Ισραηλινός) Sanusi συμφώνησε, να καταβάλει στην εταιρεία αυτή (τις δαπάνες) για την πρόσληψη έως και 50.000 μισθοφόρων από τις Αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων.
ΠΗΓΗ: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=364418
Μετάφραση: Νπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση