ΑΠΕΛΑΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

10 Μαρτίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Άγιο Όρος, 10.3.2011
Απέλαση  εκτός Αγίου Όρους Εσφιγμενίτου μοναχού (π.Γρηγορίου) από το Λ.Σ.  Δάφνης  Αγίου Όρους  έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 10/3/2011 (ν.ημ).
Ως πότε οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα;;; Παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπατώνται κάθε μέρα στο Άγιο Όρος με την ανοχή της πολιτείας και για την ακρίβεια οι διωκτικές αρχές τις χώρας με ζήλο διαιωνίζουν και γιγαντώνουν τον διωγμό αυτό.
Ποιο το όφελος της πολιτείας, την ίδια ώρα που η μηνυτήρια αναφορά της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου «μένει στο συρτάρι», ενώ το Λιμενικό και η Αστυνομία του Άγιου Όρους λειτουργούν απάνθρωπα εναντίον 107 μοναχών, μοναχών που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν ούτε τρόφιμα ούτε φάρμακα ούτε περίθαλψη να έχουν αλλά ούτε επαφή με τον έξω κόσμο;;;
Έχουν λοιπόν σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα,  έγκλημα χωρίς μάρτυρες. Οι μοναχοί της γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου δεν είναι εγκληματίες αλλά τα θύματα σκοπιμοτήτων και θα έπρεπε οι διωκτικές αρχές, ξέροντας την αλήθεια, να δείχνουν επιείκεια.
Πόσα ακόμα οι μοναχοί μας να αντέξουν;;; Η Ιερατική αγάπη έμεινε στα λόγια καθώς το μίσος και η εκδίκηση έγιναν πράξη. Γιατί τα ίδια που το Φανάρι καταγγέλλει για την Τουρκική πολιτεία, τα πράττει εναντίον Χριστιανών αδελφών εντός Ελλαδικού χώρου μέσω της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και του Ελληνικού κράτους.  Τουλάχιστον η πολιτεία όφειλε να σεβαστεί ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται από τις διωκτικές της αρχές με την πρώτη ευκαιρία.
Δεν ζητάμε έλεος αλλά δικαιοσύνη. Μας πήραν το όνομα που εδώ και 15 αιώνες είχαμε, μας πήραν -χρησιμοποιώντας το όνομα που καπηλεύτηκαν- ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Μονή. Μας απαγόρευσαν τα στοιχειώδη προς επιβίωση και τις βασικές ελευθερίες μας. Μας βάφτισαν αυθαίρετα αιρετικούς και καταληψίες επειδή έτσι τους βόλευε για να μας πετάξουν εκτός Αγίου Όρους και όλα αυτά επειδή υπενθυμίζουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους Ιερούς κανόνες, της εκκλησίας και των Πατέρων της Ορθοδοξίας, την ίδια στιγμή που για πολιτικούς λόγους, ο ίδιος επιμένει να ξεχνά.

Όσο και να μας πολεμάνε, με όποια μέσα και να το επιχειρούν,

η ΓΝΗΣΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ δεν συναινεί στην έκπτωση της πίστης.

Για μας ένα είναι και παραμένει να είναι το δίλλημα..…

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ .

Μετά Τιμής,
Το Γραφείο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος
=======================
Μπαρμπανίκος: Οι πολιορκούμενοι μοναχοί της Ι.Μ. Εσφιγμένου, παρά τη πλήρη ανυπαρξία περιουσιακών στοιχείων, είναι οι μόνοι που αρνήθηκαν χρηματοδοτήσεις της ΕΕ και άντεξαν όλα τα χρόνια. Και θα αντέξουν.

Απάντηση