….ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΡΕΛΕΣ ΜΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ “ΕΡΕΥΝΑ”

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΙΟΥΝΕ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΞΕΝΟ…ΚΟΙΜΗΘΟΥΝΕ???? .(λαϊκή σοφία)

Τριπλασιασμός των δαπανών για την έρευνα

Από 1,3 δισ. ευρώ σε 4,98 δισ. Ευρώ το 2020, σκοπεύει να ανεβάσει τις δημόσιες δαπάνες για την έρευνα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, στην τοποθέτηση της στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στις Βρυξέλλες.
Σε συνάντηση που είχε η υπουργός με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρούλα Βασιλείου, η Υπουργός επανέλαβε την πρόταση για δημιουργία πλαισίου ελέγχου και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο την άμεση και απευθείας συνεργασία των Εθνικών Αρχών Αξιολόγησης και Ελέγχου, μέσω ενός συστήματος αμοιβαίων και εθνικών εγγυήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ακόμα η κ. Διαμαντοπούλου είχε και επαφές με την Επίτροπο  Έρευνας Geoghegan – Quinn, στην οποία και πρότεινε την υιοθέτηση ενός θεσμικά δεσμευτικού πλαισίου παρακολούθησης της επίδοσης των κρατών – μελών στο χώρο της έρευνας. Ακόμα η υπουργός μίλησε και για παρακολούθηση της σύνδεσης της ανταγωνιστικότητας με τις επενδύσεις στην έρευνα, όπως και των διδακτόρων που μετακινούνται από χώρα σε χώρα, προκειμένου να υπάρξει σύγκριση.
πηγή
Αναρτήθηκε από KAPISTRI

Απάντηση