Αυτοί οι πίνακες (ΚΛΙΚ για μεγάλωμα σε παράθυρο) είναι η λίστα των χωρών με το Εξωτερικό Χρέος εκάστης, ΔΗΛΑΔΗ το συνολικό, Δημόσιο και …Ιδιωτικό χρέος, που οφείλεται σε πιστωτές που δεν είναι κάτοικοι της οφειλέτιδας χώρας και εξοφλείται κυρίως σε ξένο νόμισμα (ή στη περίπτωση της ΕΕ αφορά και στο κοινό νόμισμα), για δάνεια ή αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν εισρεύσει στην οφειλέτιδα χώρα από το εξωτερικό και, όπου το δημόσιο χρέος είναι τα χρήματα ή οι πιστώσεις που οφείλονται, τόσο από οποιοδήποτε κυβερνητικό επίπεδο (από τις Κεντρικές και τις τοπικές αρχές-ΟΤΑ), όσο και από το χρέος των χρημάτων ή πιστώσεων του ιδιωτικού τομέα (της οφειλέτιδας χώρας), που οφείλονται από τα ιδιωτικά νοικοκυριά ή τις ιδιωτικές εταιρείες (Τράπεζες, Βιομηχανίες, Εφοπλιστές, Αεριτζήδες κλπ) που εδρεύουν στην υπό εξέταση οφειλέτιδα χώρα.
Για ενημερωτικούς σκοπούς, στον κατάλογο αυτόν συμπεριλαμβάνονται και μερικές μη κρατικές οντότητες. Η Ελλάδα είναι στο Νο 19. Δες στα Νο 11 και Νο 13, Λουξεμβούργο και Ελβετία τα ποσοστά επί του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) για να καταλάβεις για τη σόϊ Ελληνική χρεωκοπία μιλάμε!!!
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ, ότι ο κατάλογος αυτός είναι το ακαθάριστο συνολικό (καταχρηστικά ονομαζόμενο) “Δημόσιο” χρέος. Δηλαδή (όπως προείπα, δεν έχουν αφαιρεθεί τα χρέη των ιδιωτών, επιχειρήσεων και τραπεζών της χώρας προς πιστωτές και δανειστές του εξωτερικού) ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ της εξεταζόμενης χώρας προς τρίτους (άλλες χώρες καθώς και ιδιώτες και επιχειρήσεις άλλων χωρών), ώστε να προκύψει το “Καθαρό Δημόσιο Χρέος”. Κατά κανόνα για λόγους φορολογικών σκοπιμοτήτων, αυτό δεν γίνεται και δεν ανακοινώνεται ποτέ!!!!!
Για παράδειγμα, από τα 532 δις $ συνολικό “χρέος” της Ελλάδας (που οι κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές συμμορίες βαφτίζουν σε ισόποσα αριθμητικά ΕΥΡΩ), θα πρέπει (για παράδειγμα) να αφαιρεθούν όλα όσα χρωστάει η Γιούρομπανκ Ελλάδας, στη μητρική (του Λάτση) που εδρεύει σε φορολογικό παράδεισο και σε άλλες δανείστριές της. Το αντίστοιχο πρέπει να γίνει για όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες (που όλες ανεξαιρέτως είναι ιδιωτικές και αλλοδαπών συμφερόντων) και με όλους τους μεγαλοκαρχαρίες, που είναι καταπνιγμένοι με εγγυητικές (λέγε πιστώσεις) πολλαπλάσιες των κεφαλαίων τους, ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων. Και για δεύτερο (Ελληνικό) παράδειγμα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε από το εμφανιζόμενο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, όλες τις οικονομικές ενισχύσεις και οικονομικές βοήθειες (=δάνεια) που δώσαμε απλόχερα σε άλλες χώρες (Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, και αλλού)…..
Μήπως οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΣΕΠΕΣ?????
Έλα τώρα….. Στην Ελλάδα του Τζέφρι, του Σαμαρά, της Μπακογιάννη, του Καρατζαφέρη, της Παπαρήγα, του Τσίπρα, του Κουβέλη και του Εφραίμ και της Ζίμενς, γίνονται τέτοια πράματα????….
Τέλος για ποιο χρέος μιλούν ο Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί πολιτικοί αλήτες (και ποτέ δεν έχει βγει να μιλήσει ολόκληρο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ρωτήστε τους ίδιους… Εγώ ουδέποτε συνέφαγα!!!— Ούτε σας μετακύλησα τα εξωτερικά χρέη (και αεριτζήδικες πιστώσεις), της Πειραιώς, της ΑΛΦΑμπανκ, της πρώην Εθνικής, της πρώην Εμπορικής κλπ, κλπ…. Μετακυλιόδουλοι είναι οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, και οι συν αυτοίς συναρχηγοί όλων των συμφαγωμάτων… Των πριν, των νυν και των εν τω μέλλοντι, αεί, κορόϊδο λαέ…. Ακόμε κι ο Δραγασάκης του Τσίπρα δείχνει να είναι στα κόλπα των κατά Πάγκαλο συμφαγωμάτων!!!! Έτσι και διαβάσεις άρθρο του στην “ΑΥΓΗ”, θα νομίζεις ότι διαβάζεις ομιλία του Μητσοτάκη.
Απάντηση