Gilad Atzmon: Τι θα συμβεί αν μια μύγα πετάξει (πάνω από το Ισραήλ) στο οποίο δεν υπάρχει “Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων” για τη προστασία των Παλαιστινίων;;;

«Ακόμα και οι Ισραηλινοί στη Γάζα, όταν μετακόμισαν στη Λωρίδα της Γάζας, μετακόμισαν πάνοπλοι για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών. Αυτό ακριβώς το ίδιο πράγμα, κάνουμε κι’ εμείς εδώ» Μουαμάρ Καντάφι (Γαλλία 24)!!!!!
Κατά τις τελευταίες ημέρες, στον ΟΗΕ, κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός Βρετανίας και ο Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν επίσης να καταρτίσουν  “το πλήρες φάσμα” των στρατιωτικών απαντήσεών τους για τη κρίση της Λιβύης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον περιγράφοντας τη συνομιλία του με τον Ομπάμα, είπε “Έχουμε να προετοιμαστούμε για αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αν [ο Καντάφι] συνεχίζει να πολεμά με βαναυσότητα εναντίον του ίδιου του λαού του”.
Θεωρώ τον εαυτό μου “συγκλονισμένο” από τον “ανθρωπιστή” Κάμερον – φαίνεται ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για το λαό της Λιβύης.
Και όμως, σαν αριστερός είμαι προβληματισμένος, γιατί ποτέ δεν έχουν παρατηρηθεί, ο Κάμερον, ο Ομπάμα ή ο ΟΗΕ, να εμφανίζονται δημόσια και να δείχνουν ότι τους έχει αγγίξει με τον ίδιο τρόπο, η εικόνα από το θάνατο αμάχων Παλαιστινίων, οι οποίοι είναι επίσης κατακρεουργημένοι σε καθημερινή βάση από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Όπως φαίνεται, στο απόσπασμα παραπάνω, ο Μουαμάρ Καντάφι πραγματοποιεί πολύ περισσότερα, από ό,τι η (ξαφνική) ευαισθησία του Κάμερον, του Ομπάμα και του ΟΗΕ. Ο Καντάφι καταφέρνει να απαντά με σαφήνεια στις ηθικολογικές ερωτήσεις της Δύσης. Εάν ο ΟΗΕ είναι τόσο ενθουσιώδης με έναν βομβαρδισμό της Λιβύη, δεν θα έπρεπε αντικειμενικά, να αρχίσει πρώτα με το Ισραήλ;;;
Θα ήθελα να υποστηρίζουν ότι, για να έχουν μια ηθική επεμβατική επιχειρηματολογία, που να τους δικαιολογηθεί, θα έπρεπε πρωτίστως να στηρίζονται στην ηθική αντικειμενική ακεραιότητα.
Αν η Αμερική και η Βρετανία καθοδηγούνται πραγματικά, από “ηθικά κίνητρα”, γιατί αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τον λαό της Παλαιστίνης;;; Γιατί επιτρέπουν στα ισραηλινά αεροπλάνα, που είναι διακοσμημένα με τα εβραϊκά σύμβολα, να ρίξουν βόμβες στη Γάζα;;; Μήπως επειδή οι ​​ισραηλινές βόμβες είναι της (Ισραηλινής εταιρείας) kosher με κάποιο τρόπο;;;
Αλλά υποθέτω ότι γνωρίζουμε ήδη τις απαντήσεις:
Πρώτον, θέλουν το Λιβυκό πετρελαίου και η ηθική παρέμβαση είναι μόνο ένα πρόσχημα για έναν ακόμα πόλεμο του πετρελαίου.
Δεύτερον, η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση συντηρούνται οικονομικά από το περιβόητο σιωνιστικό λόμπι: Στην Αμερική είναι η οργάνωση AIPAC, και στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι “Χριστιανοί για το Ισραήλ”.
Γίνεται σαφές ότι αν θέλουμε να αναγκάσουμε τους ηγέτες μας, να ενδιαφερθούν για τη σωτηρία αυτού του πλανήτη ή τουλάχιστον να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση (επίδειξη) ηθικής ακεραιότητας, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εβραϊκές ομάδες πίεσης.

Θα ήθελα να προτείνω στον Cameron και στον Ομπάμα, ότι εάν συμπεριφερθούν ηθικά για μια αλλαγή και επιβάλουν άμεσα την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά του Ισραήλ, θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση μιας από τις πιο επικίνδυνες συγκρούσεις στον κόσμο σήμερα.
Με μια τέτοια πράξη θα συμβάλλουν επίσης στην επίλυση της σημερινής κρίσης της ενέργειας – και το σημαντικότερο, η ειρήνη μπορεί  πραγματικά να επικρατήσει.
ΠΗΓΗ: http://www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-what-about-a-no-fly-zone-for-the-palestinians.html
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Απάντηση