Μεγαλειώδες και πρωτοφανές σε μαζικότητα συλλαλητήριο, την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Σε 5.000 περίπου άτομα, υπολογίζεται τελικώς ο κόσμος που παρευρέθηκε σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις. Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στη Χαλκιδική με το λαό να βροντοφωνάζει ΟΧΙ σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, ΟΧΙ σε μεταλλουργίες χρυσού και χημικά εργοστάσιο, αποχαρακτηρισμό της περιοχής -από μεταλλευτική- ΤΩΡΑ!

Μεγαλειώδες και πρωτοφανές σε μαζικότητα συλλαλητήριο, την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Σε 5.000 περίπου άτομα, υπολογίζεται τελικώς ο κόσμος που παρευρέθηκε σύμφωνα με αξιόπιστες επιστημονικές μετρήσεις. Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στη Χαλκιδική με το λαό να βροντοφωνάζει ΟΧΙ σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, ΟΧΙ σε μεταλλουργίες χρυσού και χημικά εργοστάσιο, αποχαρακτηρισμό της περιοχής -από μεταλλευτική- ΤΩΡΑ!
Απών ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Πάχτας ο οποίος είχε προσκληθεί επισήμως απ’ τους διοργανωτές και ενώ δηλώνει δήμαρχος όλων των δημοτών, αρνείται να δει την πραγματικότητα και λειτουργεί ως δήμαρχος μιας μικρής μειοψηφίας που υποστηρίζει τη μεταλλευτική δραστηριότητα!
Παρών ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Δριβελέγκας που κατά την ομιλία του δήλωσε κατά της λεγόμενης «επένδυσης». «Το ίδιο έπραξα και προ ημερών στο Κοινοβούλιο» δήλωσε και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη – ο οποίος ήταν παρόν- και το επιβεβαίωσε από μικροφώνου μόλις βρέθηκε στο βήμα, για να χαιρετίσει την εκδήλωση!
Παρόντες ακόμα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα Αμμανατίδου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Ζαχαριάδης, η εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων κ. Ελεάννα Ιωαννίδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μανόλης Λαμτζίδης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας  κ. Λάζαρος Βασιλειάδης οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και υποστήριξαν τις προσπάθειες των κατοίκων.
Τη θέληση των κατοίκων εξέφρασε το μέλος της επιτροπής αγώνα Μεγάλης Παναγίας κ. Λάζαρος Τόσκας. Το ψήφισμα της εκδήλωσης διάβασε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σταγείρων-Ακάνθου κ. Κατερίνα Ιγγλέζη που εγκρίθηκε από τους παρευρισκομένους και έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας. Για να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και πάνω απ’ όλα την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η φύση η ιστορία και ο πολιτισμός της Χαλκιδικής δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συνυπάρξουν με τις τριτοκοσμικού τύπου “επενδύσεις” που σχεδιάζουν οι εταιρείες με την κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενους πολιτικούς παράγοντες. Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφού για μήνες μας κορόιδεψε, στο τέλος το ίδιο με τρόπο προκλητικό ματαίωσε οριστικά την προσχηματική διαβούλευση που με τόσο πάθος υποστήριζε. Καταγγέλλουμε την εταιρεία που με συμμάχους τους τοπικούς παράγοντες τρομοκρατούν τους πολίτες με ξυλοδαρμούς και αγωγές. Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ, που προκλητικά, προβάλλουν την μια μόνο πλευρά και προσπαθούν να φιμώσουν την δικιά μας φωνή. Με συμμάχους μας τους έγκριτους καθηγητές του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η ΜΠΕ και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ !
ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΡΜΥΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Αισχρή συμπαιγνία των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με την εκδήλωση του φρονήματος των κατοίκων. Το ένα κανάλι της Χαλκιδικής «δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα» το άλλο συνέπλευσε με την κρατική ΕΤ3 δείχνοντας παραπλανητικό ρεπορτάζ συγκρίνοντας την μεγαλειώδη διαδήλωση της Ιερισσού με την μικρή συγκέντρωση  των εργαζομένων, την Παρασκευή στο Παλαιοχώρι. Σε αντίθεση, ακόμα και το TELETEXT του MEGA (και αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει MEGA)ανέφερε από χτες το μεσημέρι για «μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων». Το συλλαλητήριο τελείωσε με πορεία στο λιμάνι της πόλης όπου στήθηκε περίπτερο πληροφόρησης.
Αναρτήθηκε από Στρατονίκη – Μαντεμοχώρια

Απάντηση