Ξέρουμε τι πετρελαϊκό έργο παίζεται στη Λιβύη, στο Κατάρ, στην Υεμένη, στο Ιράν και αλλού. Εκτός και αν οι εβραιοαμερικάνικες 7 αδελφές πάσχουν από οξεία και εκτεταμένη διανοητική καθυστέρηση και χρειάστηκαν πάνω από 35 χρόνια, για να καταλάβουν ότι ο Μοαμάρ Καντάφι είναι δικτάτορας κι’ αφού κατέπεσαν εξ’ ουρανού, απόρησαν και είπαν: “Ρε Ισαάκ και ΜΠΕΝιαμήν, δεν πάμε μια τσάρκα με βομβαρδιστικά του Σαρκοζί μας, μέχρι τη Τρίπολι της Λιβύης να τους αποκαταστήσουμε καμιά σαρανταριά δημοκρατίες να απασχολούνται τ’ απογεύματα, όταν εμείς θα κλέβουμε τα πετρέλαια μόνο για πάρτι μας”?????
Αυτά ακριβώς είπαν οι διεθνείς γκοντφάδερ και την ίδια στιγμή, μόλις 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και αφαλό του κόσμου, την Ουάσιγκτον, υπάρχουν φυλακές με ….κλουβιά απομόνωσης και κρατητήρια για “ανθρώπους-σπουργίτια”. ΝΑΙ, η φωτογραφία του Αλ-Τζαζίρα δεν είναι από κανένα Γκουαντάναμο της παγκόσμιας φρίκης μας.

Το φάντασμα της Bradley Manning βρίσκεται γυμνό και μόνο, σε ένα μικρό κελί στη Βάση Quantico Marine, λιγότερο από 50 μίλια από τη πρωτεύουσα των ΗΠΑ Washington, DC, φέρνει στο νου εικόνες ενός αμερικανικού Γκουαντάναμο ή του Αμπού Γκράιμπ, όπου η απομόνωση και η στέρηση έχουν αναχθεί στο επίπεδο του βασανιστηρίου.
Στην πραγματικότητα, ο κατηγορούμενος Wikileaker, ο οποίος τώρα διανύει τον δέκατο μήνα στην απομόνωση, απέχει πολύ από το να ζήτησε μόνος αυτή τη κατάντια του. Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένοι μαραζώνουν σε μια “τρύπα”.
Μερικοί από αυτούς σίγουρα είναι φυλακή γιατί δολοφόνησαν ή βίασαν και αποτελούν απειλή για άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι όμως έχουν διαπράξει παραβάσεις πολύ μικρής σημασίας και βρίσκονται εντός των φυλακών για πειθαρχικές παραβάσεις ή είχαν προσωπικές διαφορές με όργανα της εκτελεστικής εξουσίας.  Πολλοί από αυτούς πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, και είναι απομονωμένοι έτσι, λόγω έλλειψης της αναγκαίας θεραπευτικής υποδομής!!!!! Άλλοι είναι παιδιά, που τα διαχωρίζουν στην ….απομόνωση για τη δικιά τους «προστασία»!!!!!  Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι είναι εκεί μέσα, οι οποίοι και έχουν περάσει το ένα δεύτερο της ζωής τους ή και περισσότερο, εκτίοντας ποινές σε απόλυτη απομόνωση.
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιος είναι ο αληθινός αριθμούς τους.  Πολλές Πολιτείες, καθώς και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η απομόνωση δεν υπάρχει στο σύστημα των φυλακών τους.  Όσον αφορά την κατ ‘ευφημισμό ονομαζόμενη “Ασφαλή Στέγαση Μονάδων” ή την ….”Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Μονάδων”, οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ δεν αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία πληροφόρησης, ούτε κάνουν αναφορά για τους φύλακες, οι οποίοι φροντίζουν να στέλνουν τους τροφίμους σε κλουβιά για …..”διοικητικό διαχωρισμό”!!!!!

ΠΗΓΗ: Αλ-Τζαζίρα
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης
Δοξάστε τους!!!! Εισβάλουν στη Λιβύη….
Για το καλό τους!!!

Απάντηση