Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει άμεση σχέση με την πολιτική που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας για μία πολυπολιτισμική και πολυεθνική Ελλάδα, με ρόλο δορυφόρου του Νέο – Οθωμανισμού. Γνωστή είναι η θέση του σημερινού πρωθυπουργού για την παγκόσμια διακυβέρνηση και την πολιτική τουρκοποίησης της.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η πολιτική του παρασιτικού ελληνικού κεφαλαίου, του οποίου οι κύριοι εκφραστές είναι το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και η Νέα Δημοκρατία κατά δεύτερο. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η όποια υπαρκτή ή μη υπαρκτή λαθρομεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Και επειδή, όπως λέει πολύ σωστά ο αριστερός ιστορικός Νίκος Σβορώνος ο Έλληνας έχει την αντιστασιακή φύση μέσα του, πρέπει σύμφωνα και με τις εντολές του Χένρι Κισινγκερ αυτή η αντιστασιακή του φύση να σπάσει με κάθε μέσο και τρόπο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να τον υποτάξουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά ως Νέο – Ραγιά – Δορυφόρο στον Νέο – Οθωμανισμό. 

Εάν λάβουμε υπόψη μας αυτόν τον παράγοντα τότε μόνο μπορούμε να εξηγήσουμε τα φαινόμενα του αφελληνισμού της παιδείας, των εκπομπών του Σκάι Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, των οποίων το πρόβλημα σε πρώτη φάση είναι πώς θα εξασφαλίσουν στον ήλιο μια καλύτερη μοίρα, έτσι όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται. Ασφαλώς και ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν πράκτορες ξένων συμφερόντων, κυρίως από την Τουρκία, αλλά και από άλλες ισλαμικές χώρες, κατά πλειοψηφία σουνιτικές. Αυτό ωστόσο είναι άλλο πρόβλημα, που δεν έχει άμεση σχέση με τη λαθρομετανάστευση.

Είναι τελείως φυσιολογικό να προσπαθούν μυστικές υπηρεσίες να καλύπτονται και να δρουν ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, όπως τα ψάρια στο νερό, κατά μία προσφιλή επαναστατική φράση και να τους χρησιμοποιούν ως 5η φάλαγγα. Οι λαθρομετανάστες είναι τα θύματα, που χρησιμοποιούνται για σκοπιμότητες, για τις οποίες οι ίδιοι δεν φέρουν κατά το μάλλον ή ήττον καμία σχεδόν ευθύνη. Δεν ενεργούν δηλαδή συνειδητά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, θετικά ή αρνητικά. Γίνονται όμως εύκολα, λόγω της εξαθλίωσης και του πολιτιστικού τους επιπέδου, αντικείμενο εκμετάλλευσης από εξωθεσμικούς παράγοντες, που δεν έχουν σχέση με τη μοίρα τους. Αποτελούν στην ουσία το μοντέρνο παγκόσμιο λούμπεν προλεταριάτο, που χρησιμοποιούν και διακινούν έμμεσα ή άμεσα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (τα υπερεθνικά μονοπώλια) για τους δικούς τους στρατηγικούς σκοπούς.

Το όλο πρόβλημα δεν έχει επίσης καμία σχέση με την ανθρωπιστική ευαισθησία των Ελλήνων και με καμία απολύτως εθνικιστική ή ρατσιστική στάση τους απέναντι στους ξένους. Ασφαλώς οι Έλληνες νιώθουν ανασφάλεια και ξενοφοβία, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτιστεί με ρατσισμό ή σοβινισμό. Οι Έλληνες απέδειξαν επανειλημμένα την ανθρωπιστική τους συμπαράσταση και βοήθεια σε χειμαζόμενους λαούς, απανταχού της υφηλίου, σε ποικίλες καταστροφές, είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Εκείνοι που τους κατηγορούν για εθνικιστές και ρατσιστές υπηρετούν σκοπιμότητες ξένων συμφερόντων. Υπάρχουν όμως δυνάμεις, κυρίως από την Αριστερά, που καλλιεργούν μετά βίας τον ρατσισμό, για να δικαιώσουν στον εαυτό τους και στην κοινωνία την δήθεν αριστερή τους συνείδηση και τον έωλο και παρωχημένο «διεθνισμό» τους, σε καταστάσεις που δεν δικαιολογείται καμία διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί δεν έχει σχέση με αλληλεγγύη, αλλά με εντελώς άλλα προβλήματα, που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια και την εθνική μας ανεξαρτησία και σε τελευταία ανάλυση της επιβίωσή μας ως έθνους και ως λαού.

Το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο και η Αριστερά
Καθοριστικό ρόλο συνεπώς παίζει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, που τους χρησιμοποιεί κυρίως για να σπάσει την αντίσταση της ντόπιας εργατικής δύναμης με όλα τα καταστρεπτικά αποτελέσματα γι’ αυτήν, όπως ακριβώς τα εξέθεσε λεπτομερώς ο Μαρξ και ο ΄Εγκελς, στην περίπτωση της Αγγλίας. Όμως στην περίπτωση της Ελλάδας σε αντίθεση με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Αγγλία στην εποχή του Μαρξ, που το πρόβλημα ήταν καθαρά ταξικό – εργατικό, στη Ελλάδα έχει επιπλέον και έναν κρίσιμο εθνικό χαρακτήρα. Οι στρατιές των λαθρομεταναστών αποτελούν δυνητικά στρατό κατοχής, που σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας, από κύκλους που είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν, όπως είναι η Τουρκία, η Σαουδαραβία και οι άλλες ισλαμικές χώρες.

Συνεπώς το πρόβλημα στη χώρα μας έχει άμεση σχέση με την κοινωνική της συνοχή και εθνική της επιβίωση και με την έννοια αυτή δεν αποτελεί πρόβλημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής συμπαράστασης. Εκείνοι που παίζουν με τα ανθρωπιστικά αισθήματα των Ελλήνων και προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν υπηρετούν αλλότριους σκοπούς. είτε το κάνουν από ιδεολογία είτε από συμφέρον. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Καθοριστικό σ’ αυτή την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου επίσης παίζουν και τα κόμματα της Αριστεράς, που θεωρούν και ερμηνεύουν την λαθρομετανάστευση ως φυσιολογικό φαινόμενο και γι’ αυτό το λόγο ταυτίζονται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη, που προπαγανδίζει τα ανοιχτά σύνορα, την κατάργηση του έθνους – κράτους και την δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς για τη διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών. Στις υπηρεσίες αυτές υπάγονται και οι λαθρομετανάστες.

Αυτό σημαίνει παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη. Η ταξική πάλη την οποία επικαλούνται δεν ταυτίζεται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη. Δυστυχώς ή Αριστερά έχει χάσει τον προσανατολισμό της και την αίσθηση της πραγματικότητας, μεταθέτοντας τη σημερινή πραγματικότητα στις συνθήκες του 18 και 19 αιώνα, που δεν υπάρχει καμία σύγκριση και καμία ταύτιση. Το να θέλουν να συμπιέσουν την σημερινή πραγματικότητα στα θεωρητικά και ιδεολογικά καλούπια του παρελθόντος αποτελεί καταστροφική απάτη. Διεθνισμός δε σημαίνει καταστροφή της Ελλάδας και αφανισμός της. Ήδη οι ΄Ελληνες μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που ένα μέρος τους αποτελεί και η λαθρομετανάστευση, εγκαταλείπουν την χώρα τους. Αν λάβουμε υπόψη μας και την υπογεννητικότητα που είναι η Τρίτη σε παγκόσμια πλαίσια, σε λίγο στην Ελλάδα τον κύριο όγκο του πληθυσμού θα αποτελούν οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο τους…. …. ….. …. …. …. …. …. …. …. …..
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΗΠΕΙΡΟΣ – ΕΛΛΑΣ

ΤΥΧΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WORDPRESS

Απάντηση