Μας παίρνουν ακόμα και τα σώματα με κρατικό τσαμπουκά!!!

Δότες οργάνων με το ζόρι!!!
Πρωτοφανούς Ολοκληρωτικής αντίληψης ο νέος νόμος. Δημιουργεί δίκαιο αφαίρεσης της ιδιοκτησίας του σώματος από τον άνθρωπο-πολίτη εκ μέρους του κράτους, διότι αφαιρεί το δικαίωμα ενεργητικής αυτοδιάθεσης του σώματος του. H καλιέργεια του πνεύματος της εθελοντικής διάθεσης του σώματος σαν έκφρασης ανθρώπινης αλληλεγγύης μοναδικός κοινωνικά τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος μεταμοσχέυσεων οργάνων.
Ο νέος νόμος που κυοφορείται απο την κυβέρνηση δημιουργεί νέο πεδίο κοινωνικών και πολιτικών διακρίσεων καθώς αφαιρεί το στοιχειώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου που γεννιέται και ζεί να διαθέτει το σώμα το οποίο του ανήκει και είναι η μοναδική αναμφισβήτητη και μη επίκτητη ιδιοκτησία του, όπως αυτός ενεργητικά αποφασίζει.
H καλιέργεια του πνεύματος της εθελοντικής διάθεσης του σώματος σαν έκφρασης ανθρώπινης αλληλεγγύης είναι ο μοναδικός κοινωνικά αποδεκτός τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος ανθρώπινων μοσχευμάτων. Η νομοθετική αυτή απόπειρα ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους κρατικής επιβολής και σε άλλες σφαίρες της ανθρώπινης ύπαρξης. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γιώργος Κοσμόπουλος γιατρός καρδιοχειρουργος και πρόεδρος της Αντιμονοπωλιακής Ενωσης STOPCARTEL προς τη σύνταξη του SC. Και συνεχίζει: την ιδιοκτησία αυτή ο υπο ψήφιση νόμος εκχωρεί αυθαίρετα στο κράτος. Η ολοκληρωτική κατεύθυνση του νομοθετήματος αυτού αναδεικνύεται ανάγλυφα και εντελώς ενδεικτικά σε περίπτωση κατά την οποία θα εφαρμοστεί, με την υλοποίησή της σε ομάδες του πληθυσμού οι οποίες αδυνατούν ακόμα και να δηλώσουν για οποιοδήποτε λόγο την αρνητική βούλησή τους, όπως πχ οι πάσχοντες απο χρόνιες διανοητικές παθήσεις (όπως αλσχάιμερ κλπ), οι διαμένοντες μακροχρόνια στο εξωτερικό και που σαν επισκέπτες αιφνίδια αποθνήσκουν, τα νεογνά, τα βρέφη, αλλά και πολίτες οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για οιονδήποτε λόγο η δεν έχουν αποφασίσει κατά τον χρόνο του θανάτου τους αν επιθυμούν να προσφέρουν την ιδιοκτησία του σώματός τους στο κράτος”….
Μόνο όσοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους, όσο είναι ζωντανοί, δεν θα μπορούν να γίνονται δότες οργάνων για μεταμόσχευση, μετά θάνατον όπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που παρουσιάστηκε στο υπουργικό αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία….
Για να μην είναι κάποιος, εν δυνάμει δότης, θα πρέπει όσο ζει να κάνει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που θα εκφράζει την αντίθεση του. Όπως αναφέρει το προσχέδιο νόμου η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανών πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση). Η δήλωση θα γίνεται από ενήλικες και θα συνοδεύεται από γνήσιο της υπογραφής. Στο προσχέδιο νόμου περιλαμβάνεται ρύθμιση που ανοίγει παράθυρο για κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία.
Όσον αφορά στις μεταμοσχεύσεις από ζωντανούς δότες, θα επιτρέπονται μόνο σε συζύγους, σε όσους έχουν σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και 4ο βαθμό εξ αίματος και 2ο βαθμό εξ αγχιστείας και σε πρόσωπο που υπάρχει άμεση προσωπική και συναισθηματική σχέση.

Για την τελευταία περίπτωση θα απαιτείται ειδική δικαστική απόφαση.
Οι ποινές που προβλέπονται για όσους δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση περιλαμβάνουν κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ.
Αναρτήθηκε από stopcartel Newsdesk
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ!!!!!

1 Comment

 • Ο/Η ΜπαρμπαΝίκος λέει:

  “ΔΡΑΜΙΝΕ”.
  Δεν σου επιτέθηκα εγώ και συνεχίζεις να επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο, λες και είσαι ο φορέας της σάπιας εξουσίας. Κι’ αφού δεν είσαι βολεμένος, ποιος ο λόγος να στηρίζεις με τόσο πάθος ένα κραυγαλαίο οικογενειακό ρουσφέτι???
  Έπρεπε να διοριστεί Αντιπεριφερειάρχης ο θείος για να βολευτούν τα προσόντα του ανεψιού????
  Ο Μπαρμπανίκος είναι από 13 ετών αδιάκοπα ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και είναι υπερήφανος που έφυγε από το δημόσιο, χωρίς 1 € παραπάνω απ’ ότι είχε όταν μπήκε (κι’ ανάθεμα την ώρα που μπήκα).
  Μια κι είσαι Δραμινός, τη κα Γεραντίδου (πρώην διευθύντρια του ΣΕΥΥΠ Θεσσαλονίκης) την ξέρεις??? Το να σου πω εγώ τι γνώσεις έχω, τι πτυχία και τι επαγγελματική εμπειρία έχω, δεν μου πάει. Αν την ξέρεις και είσαι πράγματι Δραμινός, να τη ρωτήσεις, για τον Επιθεωρητή Νικόλαο Αρβανίτη.
  Μεταξύ άλλων έχω κάνει ελέγχους και στο Νοσοκομείο και στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Δράμας (κι’ είχα μπλέξει και με μια τρελή διευθύντρια του Ιδρύματος που ήταν του Γυμνασίου, ενώ υπήρχαν πτυχιούχοι υπάλληλοι.
  Και είμαι αυτός που δεν δίστασε να ξεφτιλίσει δημόσια τον Αβραμόπουλο, για τις απάτες του ΕΣΥ. Είμαι αυτός, που ζήτησα ακόμα και τη δίωξη του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ. Και είμαι αυτός, που αδιάκοπα τα έβαζα με τη σάπια εξουσία και ποτέ δεν ταυτίστηκα με αυτήν και ποτέ δεν εξαρτήθηκα από αυτήν. Κι’ αφού δεν άσκησα πολιτική εξουσία σε κανένα επίπεδο, αλλά συνεχώς είμαι σε σύγκρουση, δεν μπορείς να με κρίνεις, επειδή έκρινα έναν φορέα εξουσίας για το ρουσφέτι του.
  Ακόμα και με τον Γεράσιμο Αρσένη και τον Γιαννόπουλο στα φόρτε τους είχα γίνει μαλλιά κουβάρια. Και η μικρή μου ιστορία πάει ακόμα πιο πίσω και αυτή είναι που με κάνει δυνατό και δεν φοβάμαι κανένα τσουτσέκι.
  ….Ν’ ΑΦΉΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ….
  Και ποιος τη κρατάει???? Και σε τι την εμποδίζει αυτή τη μυστήρια γενιά, το οτιδήποτε θα κάνει ένας σαν και μένα???? Μήπως σου ζήτησα να μου δώσεις τα αρχηγιλίκια που ενειρεύεσαι???? Γίνε στρατηγός στον πόλεμο και μη φοβάσαι. Εγώ θα έρθω φανταράκι με τον μπερέ στραβά, να με βλέπουν οι όμορφες και να λιγώνονται.
  ==============================
  Το “γλίφτης” και “γλείφτης” και “γλύφτης” είναι από τις πιο μυστήριες λέξεις. Όπως και να τη γράψεις, κανένας δεν μπορεί να σου πει ότι την έγραψες λάθος. Αυτό που με εκνευρίζει ειναι το διπλό χτύπημα ψηφίων. Αν το δω έχει καλώς, αν το δω μετά από μέρες το αφήνω γιατί βαριέμαι.

1 Trackback or Pingback

Απάντηση