Συγγραφεύς εκ του προχείρου, έχων την μορφήν του χοίρου….

6 Απριλίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Απόψεις: Συγγραφείς χωρίς έργο!

Γράφει ο Μ. Αρτινός.
Πληθαίνουν τελευταία, αναιτιολόγητα, οι… ιστορικοί συγγραφείς και ερευνητές. Το διαπιστώνουμε από βιογραφικά σημειώματα που συνοδεύουν κάποια άλλη έκδοσή τους, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία, όπως και οι ίδιοι άλλωστε. Και ναι μεν μπορεί να γίνονται μέλη, με τι κριτήρια άραγε, κάποιας εταιρείας ή ένωσης, αλλά από έργο… μηδέν.
Όπως μηδέν έργο ως συγγραφείς, αλλά με ταυτότητες που τους παρουσιάζουν ως πνευματικούς δημιουργούς εγγεγραμμένους επίσημα σε πνευματικά σωματεία, …διαθέτουν αρκετοί άσχετοι περί του γραπτού λόγου, ενίοτε δε και αγράμματοι.
Οι οποίοι αποκτούν τον τίτλο ρουσφετολογικά και εντάσσονται σε σωματεία αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, προκειμένου οι πάτρωνές τους να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «κουκιά» για να καρπωθούν θέσεις και ν΄ αναρριχηθούν σε αξιώματα αναξιοκρατικά με ιδιοτελείς επιδιώξεις και δόλιες βλέψεις.

Δυστυχώς εκεί έχουν οδηγηθεί κάποιοι, οι οποίοι κατορθώνουν με τέτοιες μεθόδους να κάνουν πράξεις τις χθόνιες επιδιώξεις τους χάρη και στην αδιαφορία, ασχετοσύνη, άγνοια ή και ανικανότητα των ομοίων τους. Επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση πως στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Τέτοιες α-πνευματικές κατάντιες.
Αναρτήθηκε από EPIRUS- ELLAS

Απάντηση