Μετά τους λεονταρισμούς στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο Γ.Παπακωσταντίνου τους πλέκει το …εγκώμιο, ξεχνώντας με θράσος να αναφέρει τα 90 δις των φορολογούμένων που τους δώρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη σιωπή όλων των υπόλοιπων κομμάτων μέσα σε 2 χρόνια.

Και το πάρτυ ενώ ο λαός υποφέρει δεν τελείωσε, καθώς τους ετοιμάζουν άλλα 30 δίς,χωρίς αυτοί να αναλαμβάνουν καμμία ανταποδοτική υποχρέωση ανακούφησης των πολιτών,νοικοκυριών,επαγγελματιών και μικρομεσαίων.

Έτσι, …στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι πραγματοποιεί η κυβέρνηση όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο.
Και ενώ καλλιεργήθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο η εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ενοχλημένη με το τραπεζικό σύστημα η πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι διαφορετική.

Ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου  δήλωσε χθες ότι το κράτος πρέπει να στηρίξει τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι  ελληνικές τράπεζες, έχουν προσφέρει, αλλά έχουν κάνει και λάθη και δεν στήριξαν όπως έπρεπε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
Όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έκανε τα εγκλήματα άλλων χωρών (..!), δεν επένδυσε σε τοξικά ομόλογα, δεν αναγκάστηκε το κράτος να το σώσει απ’ την καταστροφή ( ! ). Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν βρίσκει τις αγορές ανοιχτές, εξαιτίας του Δημοσίου..
Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να το στηρίξει, για να μπορέσει να στηρίξει κι αυτό την ελληνική οικονομία (;), ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών»
Τι υποδηλώνουν αυτές οι δηλώσεις ότι το κράτος κατανοεί ότι για το αδιέξοδο των τραπεζών ευθύνη έχει..το κράτος.
Οι νέες εγγυήσεις των 30 δις ευρώ έρχονται..
Αναρτήθηκε από stopcartel Newsdesk

2 Comments

 • ΕΛΕΓΑ: 20/9/2009 Πρόταση:
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και να κρατικοποιηθούν όλες. Καμία ιδιωτική. Οι τράπεζες τα οικονομούν ΤΡΕΛΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, και τα κέρδη τους δεν Διαθέτονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά τα τρώνε τα λαμόγια …. Προτογενές μαλάκες.
  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ….
  Η ιδιωτικοποίηση είναι η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των οικονομολόγων του κράτους, και του ίδιου του κράτους κλπ
  Μπορείς να είσαι οικονομολόγος (του κράτους) χωρίς να σπουδάσεις αρκεί να μην είσαι μ-βλάκας.
  (Τους ανθρώπους υψηλής ποιότητας να τους ψάχνετε μόνον στις Εξαιρετικές Εξαιρέσεις.
  Κέρδη τραπεζών που επενδύονται; Σε ξένες τράπεζες, στα λαμόγια στη χλιδή κλπ. σπατάλες. Και όχι σε παραγωγικές επενδύσεις. -Ποιες επενδύσεις, αφού δεν παράγουν ΤΙΠΟΤΑ!! ΚΑΝΟΥΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά γραφειοκρατικές μη παραγωγικές εργασίες, ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ και τα τρώνε τα ξενα λαμόγια.. Μας κυβερνούν οι αλλοδαποί μασόνοι εβραίοι μετανάστες τραπεζίτες (καρτέλ) χωρίς δικά τους λεφτά, αλλά με του λαού τα δικά μας ή του κράτους κλπ. –Ποιου κράτος;;
  ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , Δικτατορίες τραπεζών
  =Τράπεζας Ελλάδος 17% Ελληνική και 83% των ξένων. ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! Τι κουνιέστε *Μ-βλάκες για Εθνική τράπεζα Ελλάδος με 17%…. και Εθνική ποιανού έθνος ρέεεεε;;; Έπρεπε να την ονομάζουν ληστρική τράπεζα ΛΑΜΟΓΙΩΝ Ελλάδος.
  =350 δις ευρώ το χρέος, και 280 δις ευρώ στις ξένες κλεπταποδοχές τράπεζες που συγκαλύπτουν τα λαμόγια της. http://www.bankingnews.gr/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%95%CE%A3

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Οι “οικονομολόγοι”!!
  ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;; Πρώτα οι σύμβουλοι τρόικα το Δι-Νε-Του.……!!! το παρακράτος και τώρα οι τράπεζες κλπ.
  =Θα πάρουν καινούρια μέτρα…. θα έχουμε και καινούριους μαλάκες;;
  =Σε πέντε τραπεζίτες του κόσμου χρωστάνε όλα τα κράτη του κόσμου, 40 τρις ευρώ είναι το ΧΡΕΟΣ
  =Οι οικονομολόγοι του κράτους ισούνται μα άσχετους “επιστήμονας”
  =1 Δανεικά παίρνουν μόνον οι μαλάκες εκτός μερικών ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ή *(ΕΕΕ = Εκτός Εξαιρετικών Εξαιρέσεων)
  =2 Οικονομολόγοι του κράτους έχουν αξία όσο ένα κομπιουτεράκι των τεσσάρων πράξεων, 1.5 Ευρώ.
  =3 Χρηματοδότηση (επιχορήγηση) πτωμάτων (κομμάτων ήθελα να πω) 244,2 εκατ. Ευρώ, τα φάγανε και τα χρωστάνε, μέχρι το 2015
  =Δείτε την μάπα σας στο καθρέπτη. Μπας και δείτε και τον ψεύτη.
  =Το 2000 ο Σημίτης ως πρωθυπουργός και ο Παπαντωνίου έλεγαν στις εφημερίδες ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της ελληνικής οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον, στο μέλλον Ή τους παραμύθιαζετε ή τους λέγατε ψέματα, Θυμάστε που με το παραμύθι σας την πάτησαν τους μισούς Έλληνες στο ΧΑΑ κι έχασαν το βίος τους, ή είχατε μεσάνυχτα από οικονομία. Ξέρατε ότι το χρηματιστήριο είναι ΤΖΟΓΟΣ, θεσμός απάτης.
  =Τα χρηματιστήρια οι τράπεζες με τις κομπίνες τους φάγανε τα λεφτά, και άρχισαν οι κατασχέσεις οι απάτες οι αυτοκτονίες από χρέη προς τις τράπεζες χρηματιστήρια κλπ.
  =Συνέχεια στο: Μπινελίκια για το χρηματιστήριο. Χ.Α.Α ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. http://www.tzinis.com/xaa.htm
  Με τον σπαταλησμό τα οικονομούσανε οι τράπεζες, τα λαμόγια τους, τα εργοστάσια, τα εμπορικά καταστήματα, προτρέπανε τον λαό σε σπατάλες κλπ. Τζίρος σπαταλήσμου.
  Κρίση έχουμε μόνον στη σπαταληστική συνείδηση, ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΜΑΣ. Έχουν πριμοδοτήσει την σπατάλη για να τα οικονομούν οι βιομήχανοι οι τράπεζες, με δάνεια καταναλωτικά τις πιστωτικές κάρτες, διάφορες εκπτώσεις μπόνους κλπ. Και έκαναν τον κόσμο σπάταλο άπληστο και δέσμιο της μεγαλομανίας του. ΚΡΙΣΗ έχουμε στην σπατάλη, στον μιμητισμό στην μεγαλομανία και στα λαμόγια. Στους διευθυντές των 10 – 50 χιλιάδων τον μήνα κλπ. λαμόγια.
  Και οι κυβερνώντες με τα δάνεια και τα δανικά (δημόσιο χρέος.) μας πουλούσαν διακυβέρνηση υψηλής ποιότητας, στα ζώα. Δανικά δάνεια παίρνει το δανικά κράτος, δηλαδή οι ανίκανοι που μας κυβερνούν, αλλά και οι βλάκες που
  τους ψηφίζουν δεν ξυπνούν
  Φαύλος κύκλος. Για να κινηθεί η αγορά, πρέπει να υπάρχουν καταναλωτές για να γίνετε τσίρος ή σπατάλη, αλλά και κατασχέσεις από της τράπεζες.

  ==== ΛΥΣΗ ==== Μόνον η κρίση θα μας την λύσει, όταν όλους μας θα μας τσακίσει.
  Για ποια οικονομική κρίση μας μιλάτε, (ο ιδιωτικός τομέας πηγαίνει περίφημα) κρίση έχει το μυαλό σας κι απ’ αυτή κινδυνεύουμε. Με ποιο δικαίωμα ο τυχόν άσχετος πολιτικός να ξεπουλάει την Ελλάδα στην εξάρτιση (δάνεια, πώληση ΑΓΕΤ ΟΤΕ ΔΕΗ κλπ. ) Αγαπητοί ΣΩΤΗΡΕΣ της Ελλάδος, παραδεχθείτε την ασχετοσύνη σας και την ανικανότητά σας για τα θέματα που ΠΑΤΕ να λύσετε, και να σας επιβληθούν κυρώσεις όπως στις μικρό-επιχειρήσεις.
  Η σειρά των Α: *(ΑΑΑΑ……) =Άσχετοι άχρηστοι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι αφιλότιμοι αδίστακτοι άδικοι ανίδεοι ανάξιοι ασύδοτοι άνανδροι αποτυχημένοι ακαμάτες απεχθείς απάτριδες ανθέλληνες και ανιπρόκοποι.
  Δυστυχώς: “Όλοι” τα’ αρπάζουμε ή τα τσεπώνουμε, κ’ άλλοι τα βλέπουνε και παλαβώνουνε,
  κ’ οι κυβερνώντες να το βουλώνουνε ,και δέκα ψύλλους τους καλιβώνουνε (πεταλώνουνε).
  “Όλοι” τ’ αρπάζουνε τ’ οικονομούνε, κ’ ύστερα κάθονται και τα γλεντούνε,
  και όσοι τους βλέπουνε και δεν μπορούνε, την ηθικότητά τους την βλαστίσουνε.
  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ [email protected]
  Περισσότερα http://users.otenet.gr/~tzinis/pernondinon.htm

Απάντηση