ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

7 Απριλίου 2011
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

Η Google φταίει για πολλές πουστιές, οι οποίες έχουν ρίζες στους ιδιοκτήτες της και στο επιδιωκόμενο εμπορικό κέρδος.
Οτιδήποτε πλασσάρει η Google,είναι “προϊόν” και στοχεύει στη παγκόσμια αγορά μέσω του διαδικτύου.
Εδώ πρόκειται για κάτι διαφορετικό και πρέπει να προσέχουμε τιλέμε και τιγράφουμε, για να μην απαξιώνουμε τις πραγματικές πουστιές. Τα προϊόντα Google Earth και Google Maps έχουν σχηματιστεί αφού η πολυεθνική εταιρεία έλαβε κατ’ αρχήν υπόψη της τις διακρατικές και διασυννοριακές συνθήκες, αλλά συμπληρωμένες με ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ. Στους εν δυνάμει καταναλωτές, περιλαμβάνονται και όλοι εκείνοι που κατασκευάζουν ερωτήσεις. Κι’ αφού οι ερωτήσεις, με εναλλακτικό περιεχόμενο, υποβάλλονται στις μηχανές αναζήτησης χωριζόμενες μεταξύ τους με κόμμα (,), το αποτέλεσμα όταν περιλαμβάνει δύο ή περισσότερες απαντήσεις, τότε τις χωρίζει και αυτές με κόμμα (,). Επίσης,  όταν η κατασκευασμένες ερωτήσεις είναι επιτακτικά επαναλλαμβανόμενες, τότε ενεργοποιούνται τα εργαλεία της Google και συμπληρώνουν υποκατηγορίες προϊόντων-πληροφοριών, πάλι χρησιμοποιόντας σαν διαχωριστικό τοκόμμα (,). Επίσης εν προκειμένω, για παράδειγμα, αν κυκλοφορήσεις το ποντίκι στη περιοχή, θα σου βγάλει Ελληνικές διευθύνσεις και τη πληροφορία, ότι για να πας από το Καστελόριζο- Μεγίστη στη Τουρκία, ο ταξιδευτής χρειάζεται …..θεώρηση βίζας στο διαβατήριο!!!!! Και εδώ, για να διαχωριστούν οι πολλές απαντήσεις, βλέπουμε να χρησιμοποιείται σαν διαχωριστικό το κόμμα (,) και πάντα σε συνάρτησημε τον τρόπο που υποβάλλουμε το ερώτημα αναζήτησης.
Εγώ, σαν Μπαρμπανίκος, βλέπω (1) και (2) την ζητούμενη πληροφορία (για την οποία δεν ευθύνεται η γκουγλ και (3) ότι από κάτω (λόγω του τρόπου υποβολής του ερωτήματος) άναψαν και τα κόκκινα λαμπάκια, που σε ρωτά, μήπως εννοείς κάτι διαφορετικό.
Τώρα, αν υποβάλλουμε το ερώτημα αναζήτησης, είτε στο Google Earth είτε στο Google Maps, ως “Καστελόριζο, Δωδεκάνησα, Ελλάδα“, τότε οι πληροφορίες δίνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και χωρίς …κόκκινα λαμπάκια,αλλά και με εκτεταμένες πληροφορίες. Επίσης να συμπληρώσω, ότι μας δίνονται σε όλες τις περιπτώσεις αναζήτησης, Ελληνικοί Ταχυδρομικοί Κώδικες (αριστερή στήλη) και κάνοντας ΚΛΙΚ στις μικρότερες βραχονησίδες Ρω και Στρογγύλη, μας δίνει με έντονα γράμματα και το ….πολυπόθητο “ΕΛΛΑΔΑ“.
Τελειώνω ξαναλέγοντας, ότι ναι η google και οι θυγατρικές της φταίνε για πολλά, ουσιαστικά και φανερά,με τα οποία ο καθένας μας μπορεί να ασχοληθεί, γιατί όλοι έχουμε υποστεί τα καπρίτσια των ιδιοκτητών της. Όταν όμως κάνουμε ένα χοντρό λάθος, ή κατασκευάζουμε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα, και επειδή το πεπόνι και το μαχαίρι το κρατάει προς το παρόν η google, γιατί σπρώχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις δικά μας λάθη, της δίνουμε ερείσματα να ισχυρίζεται ότι όλα είναι κατασκευάσματα και συκοφαντίες.
Οι αντιρρήσεις μου αφορούν την ανάρτηση   στο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Απάντηση