Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας έκανε ήδη προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα μέχρι ένα μέτρο, μετά τον σεισμό 7,4 ρίχτερ στη βορειοανατολική ακτή.

Οι Ιαπωνικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους στα βορειοανατολικά της χώρας να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές [Al Jazeera]:

Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε το βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας και μια προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την ακτή, η οποία ήδη έχει καταστραφεί, από τον ισχυρότατο σεισμό του περασμένου μήνα και το τσουνάμι που κομμάτιασε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.

Αξιωματούχοι είπαν, ότι σεισμός της Πέμπτης (σήμερα) ήταν μεγέθους  7.4 ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα κάτω από το νερό, στα ανοικτά των ακτών του νομού Miyagi.

Ακόμα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από αυτόν τον σεισμό, ο οποίος ήταν σχετικά κοντά στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi και στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης NHK, δήλωσαν εργαζόμενοι που είχαν εκκενώσεί τους χώρους χωρίς να αναφέρουν τυχόν τραυματισμούς.

Επίσης, δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές σε άλλα μέρη, αλλά οι άνθρωποι στις περιοχές που καλύπτονται από την προειδοποίηση για τσουνάμι, θα πρέπει να κατευθυνθούν σε υψηλότερο έδαφος, δήλωσε η δημόσια τηλεόραση NHK της Ιαπωνίας.

Ο Harry Fawcett, σε ανταπόκρισή του για το Al Jazeera από την Ιαπωνία, δήλωσε ότι ήταν ένας «αρκετά ισχυρός σεισμός».

“Περιμένουμε να μετρηθεί ένα υψηλό τσουνάμι, το οποίο όμως θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα κύματα που είχαμε δει μετά από τον σεισμό των 9,0 ρίχτερ του προηγούμενου μήνα. Εκείνα τα κύματα ήταν πάνω από 10 μέτρα ύψος.

Οι άνθρωποι, δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση και στη κυριολεξία κρατούν τα δάχτυλά τους σταυρωμένα. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τη συνέχεια”. …. …. …. ….

Αναρτήθηκε από το ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

1 Trackback or Pingback

Απάντηση